Napos, szeles idő valószínű

napos, időjárás, reggel, parlament
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Ma
Változóan felhős időre számíthatunk, jellemzően többórás napsütéssel. Eső nem lesz. Az ÉNy-i szél többfelé lesz élénk, néhol erős. Késő estétől aztán DNy-ira fordul a légmozgás. Reggel -2 és +4, délután 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Szerda
Főleg a nap első felében lesz erősen felhős az ég, ekkor szórványosan kisebb eső, zápor is kialakul. Napközben ÉNy felől csökken a felhőzet. Élénk marad a nyugati, délnyugati szél. A borongós idő ellenére tovább melegszik a levegő: délután már 15°C körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtök
Sok napsütésre, kevés felhőre van kilátás. Az élénk DNy-i szél még melegebb levegőt hoz hazánk térségébe, 15 és 20 fok közötti kellemes tavaszi idő alakul ki.

Péntek
Északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, elszórtan záporesők is előfordulnak, miközben egyre inkább megerősödik az ÉNy-i szél. Hidegfront érkezik. 10 és 17 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombat
Fokozatosan csökken a felhőzet, inkább csak eleinte a keleti területeken lehet csapadék. Az ÉNy-i szél gyakran lesz erős. 10-11 fok köré esik vissza a hőmérséklet.