Téglával ütöttek agyon egy nyugdíjas házaspárt Szikszón

Vágólapra másolva!
Egy férfi megismerkedett Szikszón egy idős házaspárral. Azt hallotta róluk, hogy több millió forint spórolt pénzt tartanak otthon. A férfi elhatározta, hogy megszerzi a pénzt.
Vágólapra másolva!

2011 áprilisában egy ismeretlen férfi hívta fel a nyugdíjasokat egy nyilvános telefonfülkéből. Azt állította magáról, hogy rendőr, és közölte a házaspárral, hogy idegenek másztak be a kertjükbe,

ezért kollégái negyed óra múlva a helyszínen lesznek, hagyják nyitva számukra a kertkaput.

A 83 éves férfi gyanakodni kezdett, hogy miskolci rendőrök érkeznek, miközben nem is ahhoz a rendőrkapitánysághoz tartoznak. Felhívta a rendőrséget. Az ügyeletes figyelmeztette, hogy ne engedjenek be senkit és azonnal hívják fel, ha egy gyanús idegen felbukkanna a házuknál. Negyed órával később többször becsengettek a házaspárhoz. Ők pedig telefonáltak a rendőrségi ügyeletre. Mire a rendőrök kiérkeztek, az idegenek eltűntek.

Másnap este a telefonáló férfi

magához vett egy keramit téglát, és egy gombolyag műanyag kötelet, és az idős pár házához ment, hogy megszerezze a pénzt.

Becsengetett. Mivel felismerték, beengedték. Már az udvaron rájuk támadt.

A 79 éves asszonyt és a férjét is többször fejbe vágta a téglával,

áldozatai eszméletlenül estek össze. Ezután kivonszolta őket a fáskamrába, ahol lábaikat és kezüket összekötözte, és otthagyta őket.

Ezután a rabló átkutatta a házat, de mivel nem találta meg a pénzt, bezárta az ajtót, és egyszerűen elsétált.

A nyugdíjas pár súlyos koponyacsonttörést szenvedett, amibe a helyszínen belehaltak.

A férfi ellen a gyilkosság miatt vádat emeltek. Az ügyészség életfogytiglani fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást javasolt számára - közölte az Ügyészség.