Hetvenezer forintért vásárolt egy idős férfit egy nógrádi vállalkozó

Vágólapra másolva!
Egy dorogházi vállalkozó rabszolgaként tartott egy idős férfit. Dolgoztatta, este pedig láncra kötötte, nehogy elszökjön. Naponta csak egyszer adott neki enni – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Reggelente a 21 éves B. Balázs buszokkal vitt munkásokat egy építkezésre.

Este, miután hazajöttek, a buszokban vagy egy sufniban aludtak.

A helyiek többször látták, hogy a vállalkozó autóit 65 éves V. György mossa le, aki fát is vágott neki és a kocsibejárót építgette. A férfi elárulta a szomszédoknak, hogy nem önszántából teszi, a vállakozó fogva tartja őt. Az ügyben nyomoni kezdtek, a fiatal férfit rabszolgatartás miatt őrizetbe vették.

– mondta a Blikknek a szomszédban élő asszony.

"Az biztos, hogy nem lehetett akárki a Gyuri bácsi, mert nagyon szépen, választékosan beszélt. Gyakran panaszkodott, hogy nagyon fél a Balázstól, aki rabszolgaként tartja.

Éjszakánként kutyaláncra kötötte, nehogy megszökjön.

Naponta egyszer adott neki enni, a ház mellett, a fűtetlen fészerben aludt. A nagy hidegben csak egy órára kapcsolhatta be a hősugárzót, mert drága az áram.

Amikor átjött hozzánk, mindig csak egy szál cigit kért, meg kávét, de nagyon hálás volt a jó szóért is, amit mellé kapott. Valószínű sikerült megszöknie, majd a menetrend szerinti busszal elutaznia, ugyanis aztán beállítottak a nyomozók, akik elvitték Balázst." - tette hozzá.

Az egész falu felháborodott a történteken.

– mondta egy másik szomszéd.

Az idős férfi már biztonságban van. A vállalkozó akár 8 évre is börtönbe kerülhet.