Továbbra sem érzi magát bűnösnek a balotaszállási állatkínzó

H.-né Magdolna, állatkínzás, bíróság
Vágólapra másolva!
Ma állt először bíróság elé az a balotaszállási asszony, aki tavaly nyáron az autója után kötötte a kutyáját és hazáig húzta. Az állat belehalt a kínzásba. A bíróságra sok állatvédő is elment, akik miatt a hátsó kijáraton kellett kimenekíteni az állatkínzót - írja a Bors. 
Vágólapra másolva!

H.-né Magdolna augusztus 5-én a korábban elkóborolt kutyáját

egy bálamadzaggal az autója után kötötte és hazáig húzta.

A kutya nem tudta tartani a lépést, ezért elesett és súlyosan megsérült. Még aznap elpusztult. Az esetről videó is készült, ami kiváltotta az egész ország felháborodását. A 68 éves asszony hosszú ideig nem is ment vissza a balotaszállási tanyájára, a fia rejtegette.

H.-né Magdolna a bíróságon Forrás: Borsonline/Végh István

Ma az arcát eltakarva lépett a tárgyalóterembe. Az ügyészség 6 hónap börtönbüntetést kért rá, amit ő nem fogadott el, így áprilisban elkezdődik a per.

Azt most is elmondta, hogy nem tartja magát bűnösnek

– írja a Bors.

A bíróságra sok állatvédő is elment, akik miatt a hátsó kijáraton kellett kimenekíteni az állatkínzót. Forrás: Borsonline/Végh István

A bíróság előtt sok állatvédő megjelent, hogy tüntessen az állatkínzás ellen. Az asszonyt, akiről az Origo írta meg először, hogy több állatot is bánthatott már korábban és a gyerekeivel is csúnyán bánt, a hátsó ajtón kísérték ki az épületből.

Forrás: Borsonline/Végh István