Újra bíró előtt a tiszaalpári gyilkos

Vágólapra másolva!
Két és fél évvel ezelőtt egy tiszaalpári üzemben az egyik munkás ököllel úgy megütötte társát, hogy az beverte a fejét a betonba, és soha többé nem tért magához. Sajnos már az orvosok sem tudták megmenteni az életét. Gyilkosát elsőfokon három és fél év börtönre ítélték, ami ellen a férfi és ügyvédje fellebbezett. A tárgyalás Szegeden folytatódik.
Vágólapra másolva!

Az elsőrendű vádlott, K. A. egy tiszaalpári műhelyben dolgozott. 2017 november 4-én a munkahelyi tilalom ellenére 2 üveg 7 decis bort vitt magával, amit délután munkatársaival együtt megittak. Mindnyájan berúgtak, de a munkájukat ugyanúgy elvégezték, mint más napokon.

20 óra körül a férfi

összeveszett kollégájával, ami rövid időn belül verekedéssé fajult.

Egy társuk - a másodrendű vádlott - közbelépett, thogy lecsillapítsa őket, de hiába.

A férfi egy idő után elengedte társa karját, és hirtelen

ököllel állon vágta. Az áldozat hanyattesett, és beverte a fejét a betonozott, műgyantával borított padlóba, amitől elvesztette az eszméletét.

Közbeavatkozó társuk megpróbálta feléleszteni az eszméletlen férfit, de az nem reagált. Ekkor támadójával, az K. A- val együtt együtt talpra állították, és kivitték az udvarra. Azt gondolták, hogy a friss levegőn majd felébred. Nem így történt, ezért egy asztalhoz ültették, amire az ájult férfi ráborult.

Idővel kollégái is megtudták, hogy a férfi az elsőrendű vádlott ütésétől szenvedett súlyos sérülést, denem tettek semmit azért, hogy minél előbb orvoshoz kerüljön.

21 óra után a vádlott a sérültet egy kézikocsira tette, kitolta az üzemből és hazavitték. A férfi feleségének a másodrendű vádlott azt hazudta, hogy a férje nagyon sokat ivott, és „kiütötte magát", de másnapra kialussza az egészet. Az asszony viszont látta, hogy férje nem tér magához, úgyhogy 23 óra előtt pár perccel hívta a mentőket. férfit kórházba vitték, és többször megműtötték,

de férfi életét már nem tudták megmenteni,

január 26-án meghalt.

Az orvosszakértő megállapította, hogy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy ha korábban értesítik a mentősöket, valószínűleg akkor sem élte volna túl a támadást.

K. A-t

gyilkosság miatt bűnösnek mondták ki tavaly május 28-án, ezért a Kecskeméti Törvényszék 3 és fél év börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ügy másodrendű, harmadrendű és negyedrendű vádlottjai 10, illetve 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, amiért nem segítettek a társuknak, nem hívtak mentőt hozzá. A döntést az ügyész tudomásul vette, míg

a vádlottak és ügyvédeik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek,

így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

Az ügyet március 10-én tárgyalja a a Szegedi Ítélőtábla másodfokon.