Már Németországban is vannak halálos áldozatai a koronavírusnak

koronavírus németországban
Tornateremből kialakított elkülönítő a frankfurti repülőtéren 2020. január 31-én.
Vágólapra másolva!
Két ember meghalt a koronavírus okozta betegségben Németországban, ők a járvány első németországi áldozatai. Nem csupán néhány hétig, hanem hónapokig tartó korlátozásokkal kell számolni az új koronavírus miatt, a járvány lefékezéséhez pedig minden egyes ember segítsége szükséges - mondta Jens Spahn német szövetségi egészségügyi miniszter hétfőn Berlinben. Azokban az országokban, ahol 300-nál több fertőzött van, Németország volt az egyetlen idáig, ahol nem voltak halálos áldozatok. A halálozási arány még így is 0,2 százalék alatt van.
Vágólapra másolva!

A miniszter kiemelte, hogy az egészségügyi rendszer működőképességének fenntartásához

mindenképpen le kell lassítani a járvány terjedését, amihez mindenkinek hozzá kell járulni.

A mindennapi életben ugyanúgy kell védekezni, mint influenzajárvány idején, és kerülni kell a nagyobb rendezvényeket, például koncerteket.

Tornateremből kialakított elkülönítő a frankfurti repülőtéren 2020. január 31-én Forrás: MTI/EPA/Alexander Heimann

Az ezernél több résztvevővel tervezett rendezvényeket le kell mondani, a határérték alatti, de nagyobb szabású rendezvényeknél pedig a kockázatok mérlegelésével, esetről esetre kell dönteni - mondta.
Aláhúzta, hogy a vírus az eddig ismert esetek 80 százalékában enyhe lefolyású betegséget okozott, és az 50 év alattiaknál igen csekély a súlyos megbetegedés valószínűsége. Itt olvashat erről bővebben,.

Röviddel a tájékoztató után az illetékes hatóságok bejelentették, hogy

a járvány által leginkább sújtott tartományban, Észak-Rajna-Vesztfáliában meghalt két ember a betegségben.

Egyikükről egyelőre annyit tudni, hogy abból a Heinsberg nevű járásból való, ahol a németországi fertőzések mintegy 25 százalékát - 290 esetet - regisztrálták. A másik halálos áldozat egy 89 éves esseni nő, akinél március 3-án mutatták ki a kórokozót.

A járványnak eddig egy német állampolgárságú halálos áldozata volt, a 60 éves férfi Egyiptomban halt meg vasárnap, a helyi egészségügyi minisztérium közleménye szerint egy hete érkezett az országba.