Határtalanul program: A legfontosabb a gyerekek biztonsága

POTÁPI Árpád János
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!
A határtalanul program esetében egyelőre senkinek nem tanácsoljuk az osztálykirándulásokat, de bízom benne, hogy május-júniusban már meg lehet tartani a programokat - minderről Potápi Árpád, nemzetpolitikáért felelős államtitkár beszélt egy hétfői háttérbeszélgetésen. A politikus szerint a felvidéki magyar politikai életben új kezdetre van szükség.
Vágólapra másolva!

Jó egy hete foglalkozunk a koronavírus-helyzettel, és senki sem tudja a választ, hogy ez meddig fog tartani – mondta Potápi Árpád. Folyamatosan tájékozódjon mindenki, senkinek nem ajánljuk az osztálykirándulást – tette hozzá a nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Ha nézzük a szomszédos országok viselkedését, akkor ott is hasonló intézkedések történtek – mondta az államtitkár.

Türelemre van szükség a Felvidéken

Ha az várjuk el, hogy magyar pártokra szavazzanak a határon túliak, akkor ahhoz a magyar pártoknak fel kell nőniük – mondta az államtitkár. Csak azért mert magyar egy jelölt, egyre ritkábban fognak szavazni - hangsúlyozta Potápi.

Higgadtságra és türelemre van szükség a Felvidéken, az egészet át kell strukturálni. Potápi szerint teljesen újra kell gondolni mindent, hogy erősen lehessen a magyarság érdekeit képviselni. Potápi szerint

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerint mindennél fontosabb a gyermekek biztonsága Forrás: MTI/Kovács Attila

Vajdasági várakozások

Bízom benne, hogy az ukrajnai kormányátalakítás a magyarok számára kedvezőbb helyzetet hoz, és felgyorsulnak a tárgyalások – mondta kérdésre Pótápi.

Mindenki arra számít, hogy a mostani eredményt tudja hozni a VMSZ az áprilisi parlamenti választáson.
A magyar szavazók menjenek el szavazni, és a vendégmunkások menjenek haza, vagy a külképviseletekre – mondta az államtitkár. A mozgósítás az egyik legfontosabb, hogy meglegyen a négy évvel ezelőtti eredmény – tette hozzá.

A magyarság legyen a 21. század nyertese

Az erős magyar közösségek évét valósítjuk meg ebben az évben – mondta Potápi Árpád. A nemzetpolitikáért felelős államtitkár szerint a fő cél, hogy a magyarság a 21. század nyertese legyen.

– tette hozzá. Előnyünkre akarjuk fordítani azt, hogy a sok országban élő magyarok sikereire helyezzük a hangsúlyt – mondta az államtitkár. Példaképeket akarunk a magyarok elé állítani, főként a fiatalok felé. Potápi hangsúlyozta, hogy a meglévő kapcsolatok erősítésre törekszenek, és a meglévő gazdasági kapcsolatok és programok további támogatása szükséges.

mondta az államtitkár. Idén is folytatódnak a nyári nagycsaládos táborok, és szerencsére idén kiegészülnek már az egyszülős családokkal is – tette hozzá. Potápi elmondta, hogy a sport területén is több határon átnyúló program lesz idén is. Idén is lesz Kárpát-medencei vállalkozási és médiatalálkozó is.