Öt nap alatt 60 ezren keresték fel az NMHH szülőknek szóló információs oldalát

Teenagers meeting outdoors Smart Phone Beautiful Computer Adolescence Teenagers Only Social Gathering Leisure Activity Girls Teenage Girls Women Boys Men Group Of People Youth Culture Handheld Video Game Remote Control Young Adult Teenager Sitting Watchin
Group of young teens playing videogames outdoors - Cool teenagers hanging out in a university campus
Vágólapra másolva!
Az indulása óta eltelt öt nap alatt mintegy 60 ezren keresték fel a gyerekaneten.hu-t, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szülőknek szóló információs oldalát.
Vágólapra másolva!

Tafferner Éva, az NMHH kommunikációs igazgatója az M1 csatorna szombat esti műsorában azt mondta, azért hozták létre az internetes oldalt, mert szerettek volna egy olyan felületet, ahol tájékoztathatják a szülőket arról, hogy pontosan milyen oldalakat látogatnak, milyen játékokkal játszanak a gyerekek, amikor a "neten lógnak".

– mondta.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/oneinchpunch/Oneinchpunch

Azt is mondta, arra szeretnék a szülőket bíztatni és bátorítani, hogy kezdjenek kommunikálni ezekről a témákról a gyerekeikkel, hiszen csak úgy tudják őket biztonságba tudni, ha tisztában vannak azzal, hogy milyen veszélyek fenyegetik őket. „A cél az, hogy a gyerekek biztonsággal használják az internetet" – mondta.