Nyugdíja miatt vettek gondozásba egy mozgássérültet, majd hagyták az erdőben meghalni

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek az ellen a három ember ellen, akik 2017-ben egy fővárosi szociális intézményből magukhoz vettek egy mozgássérült férfit, csakhogy a nyugdíját megszerezzék. A pénzt megszerezték, a férfi azonban pár nap múlva rosszul lett, ezért kitolták egy erdőbe, és sorsára hagyták. A mozgássérült férfi meghalt. Az ügyészség most vádat emelt ellenük. 
Vágólapra másolva!

A rendőrség az ügyről azt írta: 2017-ben a 39 éves B. Oszkár azt találta ki, hogy magukhoz vesznek egy ellátásra szoruló embert, akinek megszerzik a nyugdíját.

A tervet végre is hajtották, októberben két társa, a 44 éves T. Imréné és H. Csaba egy fővárosi szociális intézményből egy 69 éves beteg, kerekesszékes férfit hozott ki, akinek

még aznap felvették a nyugdíját az egyik bankból.

Ezután Szentmártonkátára mentek.

Négy nappal később a beteg férfi rosszul lett. A három "jótevő" azt hitte, hogy a férfi meghalt, ezért

kora reggel kitolták az erdőbe, és sorsára hagyták.

Az áldozat már élettelen testét néhány órával később találták meg.

A rendőrség tájékoztatása szerint a nyomozás segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult, majd 2019 őszén módosították a cselekmény minősítését.

A nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével meggyanúsított terheltek közül

T. Imréné és B. Oszkár 2019 októbere óta van letartóztatásban.

A jelenleg szintén fogvatartott H. Csaba ellen egy másik ügyben kiszabott szabadságvesztés le nem töltése miatt volt érvényben elfogatóparancs. Elfogták, azóta megkezdte jogerős büntetésének kitöltését a fővárosban. A Pest megyei rendőrök a bűncselekmény vizsgálatát befejezték, a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek.