A koronavírus miatt a hétvégére feloldják a kamionstopot

időjárás, hó, havazás, kamionstop, Várakozó Nyugat-Európába tartó román kamionosok az M5-ös autópálya inárcsi pihenőjénél 2013. március 16-án.
Vágólapra másolva!
Felfüggesztik a nehéz-tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását az akadálytalan áruellátás érdekében, e járművek most szombaton és vasárnap egész nap közlekedhetnek a magyarországi utakon - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint az intézkedés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék meg fuvarozási feladataikat.

A kamionstop feloldását a kiskereskedelmi szektor kezdeményezte a koronavírus miatt megélénkült vásárlói igények zavartalan kiszolgálása érdekében.

Az ágazatban működő cégek így gördülékenyebben gondoskodhatnak az üzletek folyamatos áruellátásáról, a készletek feltöltéséről.

Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül juttathatják el úti céljára szállítmányukat - írta közleménylében a minisztérium. Emlékeztettek, a kamionstop a szabály szerint szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig lenne érvényben.