Szijjártó Péter: Hat magyar hagyhatta el a koronavírus miatti karantént

La Caleta, 2020. február 28. Védőruházatot viselő egészségügyi személyzet segít a távozni készülő vendégeknek a Tenerife nyugati partjánál lévő La Caleta üdülőhely H10 Costa Adeje Palace nevű szállodájában 2020. február 28-án. A Kanári-szigetek kormánya előző nap 130 szállóvendégnek – köztük öt magyarnak is - engedélyezte, hogy elhagyja a koronavírus-fertőzés miatt karantén alá vont szállodát. A távozás előtt még egészségügyi vizsgálatnak vetik alá a vendégeket. Spanyolországban eddig összesen huszonnégy koronavírussal fertőzött beteget regisztráltak. MTI/AP/Joan Mateu
Vágólapra másolva!
Hat magyar állampolgár hagyhatta el a koronavírus miatt elrendelt karanténokat szombaton a világ különböző pontjain - közölte Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

A miniszter szombati bejegyzésében az áll, a tenerifei szállodában tartózkodó két család tesztje negatív lett, így ők a hajnali órákban már visszautaztak Magyarországra. Hasonló a helyzet a csütörtökön Brazíliában vizsgált magyar nőnél, akinél szintén kizárták a fertőzést, ezért távozhatott a kórházból.

Kiemelte, a magyar konzulok a világ minden táján továbbra is folyamatosan nyomon követik az eseményeket, és segítenek a bajba került állampolgároknak.

Közölte, most

egy Szingapúr felé tartó turistahajóra figyelnek, amely - fedélzetén négy magyar állampolgárral - nem kapott kikötési engedélyt

sem Malajzia, sem Thaiföld partjainál koronavírus gyanúja miatt. A fedélzeten lévők jól vannak, tünetmentesek, és minden lehetséges segítséget meg fognak kapni a szingapúri nagykövetségtől - írta Szijjártó Péter.