A momentumos újpesti polgármester, Déri Tibor lehet a következő, aki átül a DK-ba

Gyurcsány Ferenc, Déri Tibor
Vágólapra másolva!
Déri Tibor, a Momentum újpesti polgármestere lehet a következő, aki átlép a Demokratikus Koalícióba. A helyi Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc titkos egyeztetésen is járt a IV. kerületi városházán.
Vágólapra másolva!

Éppen folyamatban van három teljes vidéki szervezet DK-hoz való csatlakozása az MSZP-ből - ezt Gyurcsány Ferenc jelentette ki még hétfőn az ATV-n. A pártelnök azt is hozzátette, hogy

Az Újpesti hírek információ szerint a Momentum lelkével már nem annyira foglalkozik a korábbi bukott miniszterelnök. A portál arról írt, hogy

Gyurcsány titokban a IV. kerület polgármesterével, Déri Tiborral egyeztetett.

Gyurcsány Ferenc és Déri Tibor Forrás: MTI

Arra is emlékeztettek, hogy történt már hasonló eset korábban Újpesten: az önkormányzati választásokat követően: először Trippon Norbert, az MSZP alpolgármestere, majd az MSZP-frakció további két tagja ült át a DK-ba, így a szocialisták mára már mindösszese egy képviselővel rendelkeznek a képviselő-testületben, szemben a DK 6 képviselőjével.

Ozsváth Kálmán, a Fidesz újpesti önkormányzati képviselője azt mondta, hogy

egyértelműen látszik, hogy Gyurcsány Ferenc az ellenzék vezére akar lenni.

Hozzátette, a DK-s Varju László utasítására már hárman ültek át a Gyurcsány-pártba. A képviselő szerint Déri Tibor lehet a következő, aki egyébként is folyamatosan utasításokat kap a DK-tól.

A HírTV összeállítását a történtekről alább nézheti meg: