Botrányt csinált az óbudai rendelőintézetben két DK-s politikus, az MSZP-ből a DK-ba éppen most átlépő óbudai polgármester megpróbálta az ügyet eltussolni

Vágólapra másolva!
Rózsa László DK-s óbudai önkormányzati képviselő, a helyi egészségügyi bizottság elnöke, és egy másik Gyurcsány-párti politikus, Hazai András, III. kerületi alpolgármester a hivatali hatalmukkal visszaélve, bűncselekményt követhettek el akkor, amikor megfenyegették az óbudai tüdőszűrő egészségügyi intézmény dolgozóit, továbbá jogosulatlanul írtak alá meghatalmazást, súlyosan megsértve ezáltal az adatvédelmi szabályokat.
Vágólapra másolva!

A Fidesz III. kerületi alapszervezetének információi alapján Rózsa László, a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció (DK) óbudai önkormányzati képviselője, az egészségügyi bizottság elnöke, és Hazai András DK-s alpolgármester még február 13-án, a Laktanya utcában található tüdőgondozó épületében

fenyegették az egészségügyi intézmény dolgozóit.

Az óbudai DK-s politikusok Gyurcsány Ferenc társaságában. Forrás: fideszbp3.hu

Az óbudai Fidesz szerint egy ismerőse leleteit szerette volna kikérni egy nő a Szent Margit Rendelőintézet Tüdőgondozójában, azonban a meghatalmazásán sem a páciens aláírása nem szerepelt, sem tanúk nem voltak rajta.

Ennek ellenére

a DK-s politikusok tanúként írták alá a meghatalmazást anélkül, hogy a meghatalmazó pácienssel egyáltalán beszéltek volna.

Majd a meghatalmazásra hivatkozva

minősíthetetlen stílusban követelték az egészségügyi dolgozóktól, hogy a hiányos meghatalmazás alapján adják ki nekik a leletet.

Az eset sérti a Rendelőintézet adatvédelmi szabályait, kimeríti a hivatali hatalommal való visszaélés esetét. A Rendelőintézet vezetése feljegyzésben fordult Kiss László polgármesterhez, aki nemrég átigazolt a Gyurcsány-pártba.

A polgármester így tisztába került a részletekkel.

Az óbudai Fidesz szerint

Kiss László ahelyett, hogy kivizsgálta volna az esetet, próbálta eltussolni párttársai tettét.

A politikusok tette nem meglepő: a DK pártelnöke, Gyurcsány Ferenc az utóbbi évtizedek legsúlyosabb rombolását kísérelte meg a kerület egészségügyében, amikor 2008-ban a Szent Margit Kórházat be akarta záratni.

Párttársai csak a gyurcsányi úton járnak, amikor fenyegetik az egészségügyi dolgozókat

– hívja rá fel a figyelmet a helyi Fidesz alapszervezete.

Emiatt az Óbudai Polgári Frakció képviselői követelik az eset dokumentumainak nyilvánosságra hozatalát, a Rózsa László és Hazai András által elkövetett hivatali és adatvédelmi bűncselekmény-gyanús eset részletes kivizsgálását, illetve az érintettek felelősségének megállapítását.