Öt év börtönt is kaphat VV Aurélio

Aurelio
Vágólapra másolva!
Akár több, mint öt évre is börtönbe kerülhet VV Aurélio. A férfit többek emberrablásért ítélték négy év két hónapra, nem jogerősen. Az ügyészség azt indítványozta, hogy jogerősen is ennyit kapjon. Csakhogy korábbról volt egy felfüggesztett ítéletete kábítószer birtoklás miatt, amelyet automatokusan megkap, ha jogerősen is elítélik.
Vágólapra másolva!

2017 októberében Aurélio több ismerősével együtt szórakozott, amikor egyikük - állítása szerint - kilopott a zsebéből 130 ezer forintot. Másnap Aurélio és társai megkeresték az állítólagos tolvajt és a pénzt követelték.

Összevesztek, majd megütötték az ismerősüket és az utcára vonszolták.

A tolvaj beismerte a lopást és megígérete, hogy mindent visszafizet. A támadók csak azután engedték el, hogy írásban is elismerte a tartozást, és hogy részletekben fogja törleszteni.

Aurelio Forrás: Aurelio / Instagram

Az első fokú bíróság megállapította, hogy a támadás emberrablásnak minősül, amiért akár 8 évet is kaphattak volna. Végül Auréliot és társát 4 illetve 2 és fél évre ítélték első fokon.

Az ügyészség most azt javasolta a Szegedi Ítélőtáblának, hogy hagyja helyben az első fokú bíróság döntését

– írja közleményében a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

Az esettel kapcsolatban megkerestük Arelio ügyvédjét, aki elmondta, hogy ők még nem kaptak erről hivatalos iratot, így nem tud az ügyről nyilatkozni.

Arelio retteg attól, hogy börtönbe kerül, ezért mindent megtesz hogy ezt elkerülje. Egyrészt felfogadott egy magánnyomozót, másrészt egy videóblogban mesélte el, mi történt azon a három évvel ezelőtti estén, amikor is az ismerőse ellopta a pénzét – írja a Blikk.

"Eddig számunkra is ismeretlen bizonyítékokat talált, amelyeket elsőként a bíróságon ismertetünk majd.

Ezek olyan perdöntő információk, amelyek ismertetése után nem lehet majd emberrablással vádolni Aureliót.

Ügyfelemet megviselték a történtek, ám jelenleg jól van, dolgozik, és a családjával együtt reméli, még idén pont kerülhet az ügy végére" – mondta a lapnak a magánnyomozóval kapcsolatban Aurelio ügyvédje, dr. Pokker Zoltán.

Forrás: YouTube

A férfit korábban kábítószer birtoklás miatt már elítélték.

– mondta sírva Aurelio.

Ha jogerősen is elítélik, akkor a korábban felfüggesztett büntetést is le kell ülnie. vagyis, ha valóban jóváhagyják az első fokú ítéletet, akkor öt évre is börtönbe kerülhet.