A ventilátor csövével verték meg az idős férfit Miskolcon

Vágólapra másolva!
Egy korábbi lopási kísérlet helyszínére vitették vissza magukat a férfiak, egyikük elhagyott iagzolványa miatt. De amikor odaértek a házhoz, betörtek és súlyosan megverték az ott lakó idős férfit. Ma született meg az elsőfokú ítélet az ügyükben.
Vágólapra másolva!

2016 március 20-án egy férfi ismeretlen társával, megkérték ismerősüket, hogy autójával vigye el őket egy miskolci házhoz.

Azért, mert korábban onnan lopni próbáltak és ezalatt kiesett egyikük zsebéből az igazolványa.

A férfi beleegyezett és elvitte őket a kért helyre, ahol a férfiak kiszálltak és bementek a házba, amíg ő az autóban várt. Kutatni kezdtek a házban, amire

a szomszéd szobában alvó idős férfi felébredt, ezután mindketten azonnal nekiestek és egy ventilátor csövével többször megütötték a fejét.

Ezután magukkal vitték a férfi vonalas telefonjának a kézibeszélőit és kidobták az udvaron lévő szemetesbe, hogy a férfi ne tudja értesíteni a rendőrséget, aztán a kint várakozó férfi segítségével elmenekültek. Hogy az idős férfi életben maradt, csak a szerencsének köszönhető.

Az első fokú ítélet szerint az első rendű vádlottat, aki betört a házba, 7 éve börtönre ítélik, a másodrendű vádlottat, aki az autót vezette, pedig 2 év börtönre. Az ítélet nem jogerős, az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.