Csenge apja a tévéből tudta meg, hogy hazaengedték a lánya gyilkosát

Borsodnádasd, gyilkosság riport
Borsodnádasd, gyilkosság riport 2017.09.05
Vágólapra másolva!
A bíróság úgy döntött, hogy csak gondatlanságból elkövetett gyilkosságért ítéli el B. Rolandot, aki a gyanú szerint Borsodnádasdon meggyilkolta a 17 éves Csengét. 4 év börtönt kapott, aminek a fennmaradó részét házi őrizetben kell letöltenie. Csenge apja a tévéből tudta meg a bíróság döntését. A Borsnak elmondta, hogy zokogni kezdett, amikor megtudta az ítéletet.
Vágólapra másolva!

Csenge anyja az ítélet után elájult a bíróság folyosóján, a mentők kórházba vitték. A lány apja a tragédia óta a sok idegeskedéstől szinte teljesen megsüketült, ezért nem is volt ott a tárgyaláson. Attól fél, hogy a Csenge anyja belehal a fájdalomba.

– mondta a Borsnak a férfi.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

– tette hozzá a férfi, akit otthona minden részében egy fénykép emlékezteti a lányára.

A férfi a történtek óta nem találkozott B. Roland szüleivel, pedig elmondása szerint korábban jó volt a kapcsolat a két család között.

A lány ballagó ruháját még Roland anyja varrta.

"A szülei itt dolgoznak a közelben, de arra sem voltak képesek, hogy kifejezzék a részvétüket, és a fiuk nevében esetleg bocsánatot kérjenek. Hát most már ne is tegyék! Amikor a boltba menet meglátnak, elfordítják a fejüket és inkább továbbállnak"- mondta a férfi.

A 73 éves apa és a 10 évvel fiatalabb anya már nem alkotnak egy párt, de a házuk közvetlenül egymás mellett van. Csengét Isten gyerekének tartották, mivel azt hitték, hogy már nem lehet gyerekük.

"Minden hónap elején gyertyát gyújtok érte az ablakban készített kis emlékhelyen. Ha tehetem, a temetőbe mindennap kilátogatok. A halála óta nem telt el úgy éjszaka, hogy ne álmodtam volna vele. Többször kérdezték, hogy viselem ilyen „jól" az elvesztését. Az lehet, hogy kívülről így tűnik, de azt senki nem tudja, belül mi játszódik le bennem. Egy férfi nem úgy tudja kimutatni az érzéseit, mint egy nő" – mondta halkan az apa.

Nem megy vissza Borsodnádasdra

A lap megkereste B. Roland szüleit is.

A férfi anyja annyit elmondott, hogy a fia Borsodnádasd közelébe sem fog menni többet.

Ez Csenge apja szerint is egy jó döntés, mivel az ott lakók nem látnák őt szívesen.

A lap úgy tudja, hogy Budapesten, a testvéreinél húzhatja meg magát a férfi.

Ahogy azt korábban megírtuk, a lány holttestét egy borsodnádasdi vízaknában találták meg 2017 szeptemberében. Halála előtt Csenge B. Rolanddal találkozott, aki a hatóságok szerint

bedrogozva és berúgva többször megütötte a lányt, majd az aknába dobta.

Az ügyészség gyilkossággal vádolja, amiért 15 évet is kaphatott volna.

A férfi azzal védekezett, hogy valóban találkozott a lánnyal, de nem voltak együtt egész este. Később megint meglátta Csengét, aki ekkor már eszméletlen volt.

Félt, hogy őt fogják gyanúsítani, ezért inkább a vízelvezetőbe dobta.

A bíróság szerint azt nem lehet bizonyítani, hogy B. Roland ütötte meg a lányt. Abban viszont bűnös, hogy az aknába dobta, és magára hagyta Csengét.