Repülőjegyre kellett a pénz, rablással akarták megszerezni Tégláson

Vágólapra másolva!
Bátyja házában találkozott a fiatal fiú az olasz férfivel, aki testvérének a nevelt lányához érkezett látogatóba. Már nem volt pénze repülőjegyre, hogy hazajusson, ezért kitalálták, hogy lopással szereznek maguknak pénzt. Most emberölési kísérlettel vádolják őket.
Vágólapra másolva!

2018 decemberében látogatta meg bátyját a fiatalkorú férfi Tégláson. A férfinél ott élt nevelt lánya is, aki az interneten megismerkedett egy olasz férfival, aki azért volt szintén náluk, hogy a lánnyal töltse az ünnepeket. Az ünnepek után utazott volna haza, de nem volt pénze a repülőjegyre. Ezért

az olasz férfi ötlete alapján összefogtak a szintén látogatóba érkező fiúval, hogy rablással szerezzenek pénzt maguknak.

December 27-én próbálkoztak először, egy téglási édességboltba akartak betörni, de akciójuk meghiúsult a megszólaló riasztó miatt és elmenekültek.

Rövid időn belül egy büfénél próbálkoztak, ahonnan sikerült pénzt és egy mobiltelefont ellopniuk.

Mivel ez a pénz még nem volt elég a repülőjegyre, szilveszter hajnalán, 2 óra körül betörtek egy téglási házba, ahol a külső lépcsőn keresztül, egészen az első emeletig jutottak. Ekkor a kertben lévő kutyák hatalmas ugatásba kezdtek, amire felébredt a házban élő asszony. Felkapcsolta a villanyt, kiment a bejárati ajtóhoz és kinyitotta. A két fiatal rátámadt az asszonyra és egész testén ököllel ütni és rúgni kezdték.

A bántalmazástól az asszony a földre esett, bekötötték a szemét, megkötözték a kezeit és pénzt követeltek tőle.

A nő félelmében elmondta, hogy hol találják a pénzt és

a két fiatal 700 ezer forinttal és egy mobiltelefonnal elmenekült.

A megtámadott nő olyan súlyos megsérült, hogy meg kellett műteni. A két férfit elfogták és letartóztatták. Emberölési kísérlet és lopás miatt emeltek ellenük vádat.