A médiatanács vizsgálatot indít Niedermüller Péter kijelentése miatt

Tüntetés Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester ellen DK Demokratikus Koalíció
Vágólapra másolva!
Állampolgári bejelentés nyomán a médiatanács vizsgálatot indít a Magyar ATV szolgáltatójával szemben a január 23-ai A nap híre című közéleti műsorában elhangzottak miatt. Az adásban az egyik résztvevő többek között rémisztő képződménynek nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális embereket - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Az NMHH kommunikációs igazgatósága tudatta azt is, hogy a médiatanács ötszázezer forintos bírságot szabott ki az RTL Klub szolgáltatójára, mert a Reggeli című műsor egy tavaly októberi adását támogató, diétás étkezéssel foglalkozó magyar cég termékét túl részletesen, vásárlásra ösztönözve mutatta be.

Niedermüller Péter Forrás: MTI/Mohai Balázs

Mint írták, az NMHH Médiatanácsa a Balaton Televízió szolgáltatóját burkolt reklám miatt figyelmeztette, a műsortámogatási szabályok megsértése miatt pedig 55 ezer forintra bírságolta, mert tavaly októberben az Egy csepp az egészségért című műsor egyik adásában a műsort támogató egészségügyi intézetről reklámnak minősülő információk hangzottak el, ugyanis az intézmény szolgáltatásait olyan részletesen mutatták be, hogy ezzel a nézőket azok igénybevételére ösztönözhették.

A médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét - magyarázták döntésüket.

A kifogásolt kijelentés

Niedermüller Péter (Momentum, DK, MSZP, Párbeszéd, LMP) erzsébetvárosi polgármester az ATV kifogásolt adásában azt mondta: "Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket (ugye, fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a "nemtudoménmik"), akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak - meg azért nők is vannak közöttük. (...) Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből, mondom csöndesen nektek." A politikus kijelentése ellen többen tiltakoztak.