Soros szervezete közleményben tudatta, letiltja a neki nem tetsző Facebook-kommenteket

Vágólapra másolva!
Sajátos közleményt tett közzé a Migration Aid a minap: a migránsok érdekeit képviselő szervezet Facebookon közölte, hogy innentől kezdve törölni fogják a tevékenységükkel szemben kritikus hozzászólásokat.
Vágólapra másolva!

"Úgy döntöttünk, unjuk már mindig ugyanazokat a frázisokat olvasni, és a jövőben semmilyen formában sem adunk teret ezeknek a megnyilvánulásoknak. Továbbá nincs mostantól kedves figyelmeztetés sem, felszólítás nélkül azonnal letiltunk a kommentálási lehetőségről mindenkit, aki ezekből a csoportokból jön" - így jelentették be, hogy megváltoztak a moderálási szabályaik.

A rendszeresen a szólásszabadság fontosságát hangsúlyozó szervezet ezt még a szólásszabadság feláldozása árán is hajlandó megtenni, "mivel ez a mi homokozónk, a mi várainkkal". "Mostantól távol tartjuk a rugdosódó Pistikéket" - vázolták nem szokványos fordulattal a helyzetet.

"Lehet háborogni, hogy szólásszabadság így meg úgy, és hogy milyen csúnya gonoszok vagyunk, de: már az óvó néni is arra szocializálja Pistikét, hogy a homokozóban nem rúghatja szét a másik várát csak azért, mert az neki nem tetszik. Kedves trollok, van saját homokozótok, ahol szabadon kifejthetitek minden nézeteteket, és szidhatjátok, ami nektek nem tetszik. Ez a mi homokozónk, a mi várainkkal, és mostantól távol tartjuk a rugdosódó Pistikéket. Nincs kapacitásunk arra, hogy bepótoljuk az elmaradt otthoni-iskolai szocializálódást, és empátiára neveljünk" - fogalmaztak.

Majd a velük egyet nem értőket "elcseszett ideológia és nézetek" képviselőiként jellemezték, akikre "itt senki sem kíváncsi."

"Ne fordítsatok arra energiát, hogy kommentárokban kifejtitek az elcseszett ideológiátokat és nézeteiteket, itt senki sem kíváncsi rá, és megy a kukába."

Búcsúzóul pedig egynapos eredményükkel dicsekedtek el: az elmúlt 24 órában már mintegy 200 embert tiltottak le a további kommentelési lehetőségtől.

Mint ismert, a Migration Aid Soros György amerikai milliárdoshoz köthető. A szervezet hitvallása az Európába érkező migránsok segítése és támogatása. Feladatukat meglehetősen komolyan veszik: miután a kormány elfogadta a Stop Sorost, adóelkerülés céljából - a törvény elleni tiltakozásképpen - párttá alakultak. Ők voltak azok, akik a 2015-ös migrációs válság csúcspontján segítették a Keleti pályaudvar előtt összegyűlt migránsokat.