Sneider szerint ha Jakabék így folytatják, a Jobbiknak nem lesz parlamenti képviselete 2022-re

Vágólapra másolva!
Miután a pártvezetés egy Facebook-bejegyzésben megfenyegette a frakcióból kilépő képviselőket, Sneider Tamás szokatlanul élesen reagált. A volt elnök szerint ha Jakab Péterék így folytatják, akkor aligha lesznek olyan pozícióban, hogy parlamenti képviselői helyeket tudjanak majd maguknak kiharcolni.
Vágólapra másolva!

Miután Bana Tibor arra hivatkozva, hogy "a tisztesség és a becsületesség útját kívánja járni," bejelentette kilépését a Jobbik-frakcióból, szokatlan lépésre szánta rá magát a pártvezetés. Lejer Zoltán pártigazgató Facebookon tett közzé egy fenyítő hangvételű közleményt, amelyben arra kérte Banát, adja vissza mandátumát egykori pártjának. Ennyiben nem merült ki a dolog, Lejer azt is hozzáfűzte, hogy azok, akik távoznak a képviselőcsoportból, nem lesznek közös ellenzéki jelöltek 2022-ben.

Bár valóban erős és szokatlan volt az üzenet, ennek ellenére mégis váratlanul hatott, hogy Sneider Tamás, a párt volt elnöke közösségi oldalán reagált rá.

- szögezi le a leváltott pártelnök, hozzátéve, hogy meglepődve olvasta az országgyűlési képviselőiknek szóló közleményt. Majd ezután tőle szokatlanul keményen fogalmaz: "tömeges kilépési hullámról", zsarolásokról, zsarolási kísérletről, szégyenérzetről és a párt politikusainak lebecsüléséről ír.

"Nagyon sajnálom, hogy a Jobbik elnöksége azt a következtetést vonta le a távozó országgyűlési képviselők búcsúüzeneteiből és a lassan tömeges kilépési hullámból, hogy nyilvánosan kell megzsarolni a képviselőtársaimat és engem. Határozottan szeretném leszögezni, hogy engem sem a saját pártom, sem más párt nem zsarolhat meg! Jobbikosként külön szégyellem, hogy a kiadott közlemény azt sugallja a magyar társadalomnak, hogy a képviselőtársaim sakkban tarthatóak egzisztenciális fenyegetéssel. Ezzel a demokráciába vetett kevéske maradék hitet is elveszik a magyar emberektől!"

A java a végére maradt: Sneider felszólította a pártvezetést, hogy vessen véget a politikai indíttatású leszámolásoknak, és arról írt, hogyha ez folytatódik, a Jobbik képtelen lesz képviselői helyeket kiharcolni az ellenzéki tárgyalásokon

"A nyilvános megszólításra nyilvánosan válaszolva arra kérem a Jobbik elnökségét, hogy vessen véget az egyre rémesebbé váló tendenciáknak, mert így aligha lesznek az ellenzéki oldalon abban a pozícióban, hogy akár csak saját maguknak is bejutó képviselői helyeket tudjanak majd kiharcolni."

Az, hogy Sneider miért érezte úgy, hogy szükséges válaszolnia a pártvezetés közleményére, és miért érezte magát megszólítva, nem teljesen tiszta.

Tegnap írtuk meg, hogy továbbra sincs vége a Jakab Péter-féle elnökség párton belüli tisztogatásának: Szávay Lászlót húsz évnyi pártszolgálat után, megalázó módon távolították el a képviselőcsoporttól.