Két koronavírusos beteg van Magyarországon - videó

Budapest Airport koronavírus intézkedések
Vágólapra másolva!
Két koronavírussal fertőzött beteget találtak Magyarországon - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerda kora este a közösségi oldalán, miután részt vett az operatív törzs ülésén a Belügyminisztérium épületében. Két Magyarországon tanuló iráni diákról van szó, egyelőre tünetmentesek.
Vágólapra másolva!

A két iráni diákot a Szent László Kórházba szállították.

Mától a védekezés szakaszába léptünk, mondta Orbán Viktor, minden délben ülést tart az operatív törzs, utána sajtótájékoztatót tartanak. Hozzátette: az operatív törzs megállapította, hogy a védekezéshez minden szükséges személyi, tárgyi és jogi feltétel, a megfelelő létszámú orvos és ápoló, eszközök és jogszabályok rendelkezésre állnak.

A laboratóriumi tesztek pozitívak lettek, a megerősítő teszteket is elvégezték. A két iráni diák, egyikük felesége és másikuk barátnője is karanténban van - mondta rendkívüli sajtótájékoztatón Szlávik János infektológus.

Mindkét diák Iránban járt a közelmúltban. Egyikük maga jelentkezett szűrővizsgálatra, bár nem voltak tünetei. Másikuknak nagyon enyhe tünetei voltak, az orvosok azonban úgy döntöttek, hogy megvizsgálják őket.

Magyarországon eddig 230 vizsgálatot végeztek el, valamennyi negatív eredménnyel zárult, tehát továbbra sincs koronavírusos személy - hangzott el korábban. A vizsgálatok száma egyre növekszik. A határokon eddig 413 embert, a repülőtereken pedig 5405 embert ellenőriztek.