Kétszer is milliókkal lopta meg a férfi, akit a társkereső oldalon ismert meg

Vágólapra másolva!
A férfi és a nő 2015-ben ismerkedett meg egy internetes társkereső oldalon. Előbbi ekkor hitette el, hogy jól menő vállalkozó, komoly üzletei vannak, és felajánlotta, hogy a nő megtakarításait befekteti. A nő ezt elhitte, és több mint 6 millió forintot, mobiltelefonokat, más műszaki cikkeket és többek között aranyrudakat adott át a férfinak összesen 16 millió forint értékben. Elsőre.
Vágólapra másolva!

A férfi ellen az ügyészség vádat emelt, azonban ez sem tartotta vissza. Miután szabadult egy korábbi szabadságvesztéséből, újra felkereste a nőt, és újra meglopta.

Ekkor azt hitette el a nővel, hogy szeretné a kárt megtéríteni, ennek azonban az a feltétele,hogy a nő újabb összegeket adjon át neki.

Azt állította, hogy a korábban kapott pénz külföldön egy bankban van, és annak ukrán tulajdonosa megharagszik, ha nem fizet újabb összegeket.

Arra is hivatkozott, hogy

a korábban kapott ékszerek és aranyrudak Budapesten vannak egy széfben. A nő később felkereste a megadott címet, de ott nem működik pénzintézet és a férfi nevére nem nyitottak széfet.

A férfi nem csak hitegette a nőt, hanem később már fenyegette is, azzal, hogy ukrán főnöke „eltüntet mindenkit, aki nem engedelmeskedik", illetve, hogy „felgyújtja a lakását, megnyúzza, kiveri a fogait".

A nő félelmében újabb másfél millió forintot adott oda.

A férfi ellen ezért ismét eljárás indult.