Baltával és vasrúddal támadt feleségére egy 81 éves férfi Borsodban

Vágólapra másolva!
Gyilkossági kísérlet miatt emeltek vádat egy 81 éves, borsodi férfi ellen, aki feleségét olyan súlyosan bántalmazta, hogy csak a szerencsének köszönhető, hogy az asszony túlélte.
Vágólapra másolva!

A nyugdíjas pár, akik negyvennyolc éve voltak házasok, egy borsodi faluban laktak. A férfi

rendszeresen ivott, és feleségét folyton azzal vádolta, hogy meglopja, és tönkreteszi az életét, emiatt állandó lelki terrorban tartotta.

2018. november elején két PB gázpalackot vett azért, hogy felrobbantsa velük a házat. A hónap közepén, az egyik napon magához vett egy fémből készült széklábat, hogy megöli vele a feleségét. Bement az asszony szobájába, és elkérte tőle a kisbaltát azzal az ürüggyel, hogy fát aprít vele. Amikor azt a felesége átadta neki, a férfi

balta fokával teljes erőből fejbe vágta. A kábult asszonyt ezután tovább verte a baltával, majd amikor az védekezni próbált, és elvette tőle a baltát, a férfi a vascsővel ütött a kezére, úgy, hogy el is tört.

Ezután a földön fekvő nőt még többször megütötte, és közölte vele, hogy

A férfi, miután abbahagyta a bántalmazást,

biztos volt benne, hogy a felesége meg fog halni, ezért gyógyszereket keresett, hogy magával is végezzen. Majd, mivel úgy tudta, hogy felesége még a házban van, bevitte a szobájába a két gázpalackot, és megnyitotta őket.

Ezután elrejtőzött az udvaron.

A kandallóban égő tűztől a gáz belobbant, és lángolni kezdtek a bútorok.

Az asszony, aki a szerencsének köszönhetően mindezt túlélte, átment a szomszédhoz segítséget kérni. Azok tűzoltót hívtak, akik megfékezték a tűz terjedését,

ám az asszony szobája még így is teljesen lakhatatlanná vált, emellett közel 1.000.000 forintos kár keletkezett.

A bántalmazás miatt az asszony súlyos sérüléseket szenvedett, amibe ahkár bele is halhatott volna.

A férfinál elmezavart állapítottak meg, emiatt nem büntethető. Ezért az ügyészség felmentést és kényszergyógykezelést javasolt számára.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!