A Fidesz visszahívná Magyar Györgyöt egyik alapítványi tisztségéből

magyar györgy Lexus
Vágólapra másolva!
Magyar Györgynek nincs helye a II. Kerületi Közbiztonsági Alapítványban - közölte a Fidesz keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Vágólapra másolva!

A nagyobbik kormánypárt azt követeli Őrsi Gergely polgármestertől, hogy

hívja vissza a II. Kerületi Közbiztonsági Alapítvány kuratóriumi elnöki tisztségéből Magyar Györgyöt.

Felhívják arra a figyelmet, hogy az ügyvéd a "börtönbiznisz egyik legnagyobb nyerészkedője". "419 kártérítési pert indított a bűnözők nevében a magyar állam ellen, és mintegy félmilliárd forint sikerdíjat tett zsebre ebből" - részletezték, hozzátéve, a börtönbiznisz joggal való visszaélés, a bűnözőknek nem pénzjutalom, hanem büntetés jár. "Magyar György hiteltelen és méltatlan arra, hogy a II. kerületben élők közbiztonsági ügyeit intézze" - olvasható a végkövetkeztetés a kommünikében.

Magyar György zsebre tett kézzel egy piros Lexus előtt Forrás: Origo

Mint ismert, Magyar György ügyvédi irodája volt az egyik legnagyobb nyertese a börtönkörülmények miatt indított kártérítési pereknek, több mint félmilliárdot kerestek rajta. A napokban számoltunk be róla, hogy a balliberális ügyvéd nem kis vagyont halmozott fel: egy interjúban azzal kérkedett, hogy neki mindig is Lexusa lesz, bejelentett lakcíme pedig a belváros egyik legelitebb részén található.