A piaci ár alatt jutott telekhez Kispesten Kránitz Krisztián ügyvédje

Lackner Csaba, Kránitz Krisztián, Gajda Péter
Lackner Csaba (b); Kránitz Krisztián (k); valamint Gajda Péter
Vágólapra másolva!
Jóval áron alul értékesített a szocialista önkormányzat egy csaknem 9 ezer négyzetméteres területet, amit a helyi szocialisták között csak Mr. Negyven Százaléknak nevezett Kránitz Krisztián ügyvédje vett meg - tudta meg a Hír TV. Gajda Péter szocialista polgármester szerint minden törvényes volt, ennek ellenére most mégis vizsgálatot rendelt el.
Vágólapra másolva!

Tavaly februárban adta el ezt a 9 ezer négyzetméteres területet a kispesti önkormányzat. Jóval a piaci ár alatt, négyzetméterenként 2 ezer forintért. Így összesen 18 és fél millió forintot kaptak.

A telek eladáskor még csak sport- és rekreációs célra volt használható, azonban az év elején életbe lépett kerületi építési szabályzat már lakóövezetbe sorolta át, ami alapján ide akár már lakóingatlan is építhető.

A telket a Mr. Negyven Százaléknak is nevezett kispesti vagyonkezelő vezetője, Kránitz Krisztiánnak az ügyvédje vette meg. A Hír TV által nyilvánosságra hozott hangfelvételeken Kránitzot Gajda Péter kispesti szocialista polgármester embereként említik.

Kránitz tavaly tagadta, hogy visszaélés történt volna az általa kezelt kispesti vagyonnal. Szerették volna megkérdezni a 9 ezer négyzetméteres telekügyről a kispesti vagyonkezelő vezetőjét, de nem válaszolt.

A kerület polgármestere szerint az eladással minden szabályosan zajlott. Gajda Péter most mégis vizsgálatot rendelt el a kispesti telekeladások ügyében.

- fogalmazott Kispest polgármestere, Gajda Péter.

A kispesti önkormányzat 2017-ben is jelképes áron játszott ki egy önállóan nem beépíthető telket a kerületben. A vevő az önkormányzat építési irodáját vezető, Guzmics Zsombor anyósa volt, aki a lányának ajándékozta a telket, amelyen mégis felépítettek egy luxustársasházat - számolt be róla a Hír TV.

Kispest fideszes önkormányzati képviselője elmondta: mindkét szerződést egy olyan valaki intézte, aki jelenleg a kispesti antikorrupciós vizsgálóbizottság tagja.

Az adásvételi szerződést ugyanaz az ügyvédnő ellenjegyezte, aki a névjegyével ellátta a Guzmics-féle teleknek is a szerződését, ez többek között azért is aggályos, mert ez az ügyvédnő jelen pillanatban az önkormányzati antikorrupciós és tényfeltáró vizsgálóbizottságnak a tagja - mondta a kerület fideszes önkormányzati képviselője, Dódity Gabriella.

Dódity Gabriella hozzátette, aggályos, hogy a kerület vagyonkezelőjének ügyvédje ilyen értékesítési körülmények között jutott hozzá a területhez.