Vejkey Imre: Ez megfelel a kereszténydemokrata szabadságeszménynek

Vágólapra másolva!
Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a múlt héten elmondott ötletéről, mely szerint érdemes lenne elgondolkodni az Európai Emberi Jogok Bírósága és Magyarország kapcsolatának újragondolásáról.
Vágólapra másolva!

A politikus felidézte múlt heti megszólalását, amikor is arról beszélt, érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy továbbra is legyen joghatósága Magyarország felett az Európai Emberi Jogi Bíróságnak, ahogy véleménye szerint érdemes lenne elgondolkodni az Európai Emberi Jogok Egyezménye egyes részeinek a felfüggesztéséről.

Arra a kérdésre, hogy ennek az ötletnek a felvetése nem hoz-e magával újabb eljárásokat az Európai Unióban, a képviselő úgy felelt,

Hozzátette azt is, hogy a kormány azért küzd, hogy az EU-ban minden országnak ugyanolyan jogai legyenek.

Bár azt Vejkey Imre azt nem tudta megválaszolni, hogy a kormány miként reagál a felvetésére, de mint megjegyezte, személyes véleménye az, ha Franciaországnak joga volt ezeken elgondolkodni és lépni, ahogy az Egyesült Királyságnak is, akkor bizony van joga Magyarországnak is ezt megtennie. Már csak azért is, mert ez a gondolkodás lehetséges, hogy a PC-nek nem felel meg, de a kereszténydemokrata szabadságeszmének igen. Arra a kérdésre, hogy a Fidesz és a KDNP frakciója vagy az Európai Néppárt vezetősége miként kommentálta ezt az ötletet, a politikus úgy felelt, ez a saját gondolata.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.