Több ember életét is veszélyeztette a száguldozó fiatal sofőr

Vágólapra másolva!
Elsőfokon 10 hónap fogházra ítélték azt a 19 éves, endrefalvi sofőrt, aki két autóval is ütközött amiatt, mert gyorsan hajtott, és figyelmen kívül hagyta az "Előzni tilos" táblát. Az egyik utasa, egy tizenéves lány súlyosan megsérült.
Vágólapra másolva!

A 19 éves fiú július 16-án, este negyed 7 körül, a 22. számú főúton Balassagyarmat felől Őrhalom irányába közlekedett, a jobb első ülésen barátnője, a hátsó ülés közepén barátnője 15 éves húga utazott.

A főút 29. számú kilométerszelvényénél egy jobbra ívelő kanyar miatt záróvonal választja el a sávokat és „Előzni tilos" tábla figyelmezteti a közlekedőket.

A fiatal sofőr korábban is gyorsan hajtott, és több autót is megelőzött, majd észrevette, hogy előtte megy a barátnője apja. Elhatározta, hogy őt is megelőzi a tilos jelzés ellenére.

130-140 km/h sebességre gyorsított, az autó áttért a bal oldali sávba, így haladt be az útkanyarulatba.

Ekkor szembejött vele egy autó,

melynek sofőrje fékezett, és jobbra fordította a kormányt, hogy elkerülje az ütközést, ám addigra az autó a jobb oldalának ütközött.

Az ütközés miatt a fiatal sofőr autója a levegőbe emelkedett, többször átfordult, majd több alkalommal az úttestnek csapódott,

és pattogva haladt tovább Őrhalom felé, ahonnan egy másik autó közeledett. A sofőr megpróbált kitérni a levegőben felé repülő autó felől, de az végül érintőlegesen így is nekiütközött.

A második ütközés után a még ekkor is nagy sebességgel pörgő autó egy bal oldalon lévő

árokba vágódott, onnan visszapattant az úttestre,

végül az első ütközés helyétől 100 méterre, eredeti menetirányával szemben állt meg.

A hátul utazó lány, mivel biztonsági övet nem viselt, a borulások során kirepült az autóból és egy füves-árkos területre zuhant. Súlyos sérüléseket szenvedett.

A bíróság február 18-án első fokon 10 hónap fogházbüntetésre és 3 év vezetéstől eltiltásra ítélte a szabálytalankodó sofőrt.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a fiatal férfi pedig enyhítésért fellebbezett.