9 milliárdos hiánnyal készül az újpesti ellenzéki költségvetés

Gyurcsány Ferenc, Déri Tibor
Vágólapra másolva!
Kilencmilliárd forintos hiánnyal tervezi a 2020-as költségvetést Újpest momentumos vezetése. Mindez azért is érdekes, mert kilencmilliárdos többlettel vették át a kerületet még tavaly ősszel. Ezt először tagadta a Momentum, de a mostani költségvetésből kiderül, hogy igaz volt. Valóban többlettel vették át, ami - a Momentum tervei szerint - egy év alatt el fog tűnni. Wintermantel Zsolt, volt újpesti polgármester szerint az elszegényedés korszaka jöhet a kerületben. 
Vágólapra másolva!

A Momentum vezette Újpesten 9 milliárdos hiánnyal tervezik a 2020-as költségvetést - ez derült ki Wintermantel Zsolt, a kerület volt polgármesterének Facebook-bejegyzéséből. A politikus azt írta: az újpesti baloldali városvezetés kilenc milliárdos hiánnyal tervezi az idei évet (piros kiemelés), melynek fedezete a korábbi évek pénzmaradványa és a meglévő értékpapírok eladása, összesen kilenc milliárd értékben (narancs kiemelés).

Az új vezetés által felkért, azaz a saját könyvvizsgálójuk támasztja alá, hogy volt kilenc milliárdos megtakarítás (folyamatosan tagadni próbálták), amit egy év alatt most fel is élnek - állítja Wintermantel.

Eddig minden évben pozitív egyenleg, fejlődés és gyarapodás volt, most pedig ezek szerint az elszegényedés időszaka jön? - zárult a bejegyzés.

A Gyurcsány Ferenc által is támogatott Déri Tibor vezette kerület rögtön egy kilencmilliárdos hiánnyal nyit Forrás: MTI

Kilencmilliárd forintos vagyonnal adta át a kerületet a Fidesz

Mint arról korábban beszámoltunk, kilencmilliárd forintos vagyonnal adta át hivatalát utódjának a leköszönő újpesti polgármester. Wintermantel Zsolt beszámolója szerint az önkormányzat bank- és értékpapír számláin levő készpénz- és állampapír-állomány összege október 14-én elérte az említett összeget.

A volt polgármester jelezte, hogy szeptemberben a IV. kerület saját adóbevételei 98,5 százalékon teljesültek; ez a 2018-as év hasonló időszakához képest több mint félmilliárd forinttal magasabb bevételt jelent.

Hivatalos kifejezéssel: a kiadási előirányzatok szeptember végéig 47,8, míg a bevételi előirányzatok – állampapír-értékesítés nélkül – hatvankilenc százalékon teljesültek, ami azt jelenti, hogy a költségvetés egyenlege egyértelműen pozitív.