Viharos idővel indul a március

2020.03.01. 07:02

Borult, esős idővel köszönt be a március, de a sok eső és a hétfői erős szél akár 16 Celsius-fokos tavaszi meleget is hozhat - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Vasárnap: Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte csak néhol, délután már szinte országszerte várható eső, zápor. A déli szél megerősödik. 7 és 14 fok között alakul a hőmérséklet. Melegfronti hatással számolhatunk.

Hétfő: Délelőtt még több helyen várható csapadék, majd nyugat, északnyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap. Aztán estétől délnyugat felől újabb felhők érkeznek. Erős, néhol viharos lesz a déli, délkeleti légmozgás. 10-16 fokos tavaszi idő lesz.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kedd és szerda: Mindkét nap borongós időre van kilátás többfelé esővel, záporral. Kedden a Dunántúlon, szerdán a Dunától keletre lesz a csapadék súlypontja. Szerdán az egyre nagyobb területen viharossá fokozódó szél hatására csökken a felhőzet, délutántól futó záporok, a hegyekben hózáporok alakulnak ki. Kedden 12, szerdán 8 fok körül alakul a csúcsérték.

Csütörtök: Eleinte napos, gyengén felhős idő valószínű, majd erősen megnövekszik a felhőzet, de estig eső nem fordul elő. Reggel 0, délután 10°C várható.