Az ellenzéki média pánikot akar kelteni a koronavírus miatt, aki pedig ezt szóvá teszi, azt megpróbálják megalázni

Vágólapra másolva!
Bár kétségtelen nagyon komoly veszélyt jelent a világszerte és Európában is egyre jobban terjedő koronavírus, az ellenzéki sajtó szokásos hisztériakeltő akciója mégis megint minden határt átlépett. Nyugodtan kijelenthető, hogy az emberek félelmének, pánikhangulatának kattintásra váltása a célja az Index-HVG-24-444 tengelynek. Erről, valamint a hisztériakeltés hatásairól írt Fodor-Horváth Zsófia is a 888.hu-n megjelenő cikkében, amelyre reagálva a Gyurcsány-párt pártlapja elképesztően ízléstelen és alpári módon "vicceskedett" a cikket író, gyermekét váró újságírónő és születendő kisbabája egészségével.
Vágólapra másolva!

Ha megnézzük, hogy csak az elmúlt egy héten hány hír jelent meg a koronavírusról az Index nevű ellenzéki oldalon, akkor azt láthatjuk, hogy a szám brutálisan nagy. Ez önmagában még érthető is, hiszen kétségtelenül valódi, nagy problémáról van szó, Franciaországban és főleg Olaszországban pillanatnyilag ez a legnagyobb gond. Tehát a heti 271 cikk önmagában még természetes is lehet.

De a cikkek többségéből áradó, Magyarországra vonatkoztatható apokaliptikus hangulat korántsem indokolt. Ez már a tipikus ellenzéki propaganda.

Forrás: Index

Persze, nemcsak az Index ég koronavírus-lázban, hiszen a 24.hu külön gyászkeretes óriásdobozban kelti napok óta a hangulatot,

hogy még véletlenül se tudjanak másra gondolni az olvasók, csak a közelgő végzetes sorscsapásra, ami Magyarországot a magyar kormány hibájából megtámadja.

Forrás: 24.hu

Kifosztottak boltokat Budapesten

Hogy milyen hatást vált ki a valós probléma hiszterizálása, a lakosság, az olvasók pánikba kergetése, azt jól megmutatja a 888.hu cikke is, amelyben Fodor-Horváth Zsófia beszámol arról,

hogy "pár nap alatt sikerült akkora pánikhangulatot keltenie az Index-Hvg-24.hu függetlenobjektív háromszögnek, hogy csak kifosztott polcok és tömegnyomor elérhető a frissensült parasztkenyér helyett."

- írja az egyik belvárosi bevásárlás során tapasztaltakról.

Forrás: 888.hu

Hiába a folyamatos és racionális tájékoztatás a kormány részéről, az ellenzéki oldalakon hetek óta mást se olvasni, csak a pánikkeltő koronavírus cikkeket. Egy olyan sem jelent meg, ami arról szólna, hogy nincs akkora gond, nem kell hetekig tartó karanténra számítani, nem fogják lezárni Budapestet, elég lenne, ha mindenki odafigyelne az alapvető higiéniai szabályok betartására. Helyette volt utcán fekvő halottról posztolt cikk, meg fekete hátteres gyászkeret. Akit meg más is érdekel, az úgyis tud lejjebb görgetni, ha meg ennyitől bepánikol a hülye olvasó, az az ő baja, minekmentoda – nagyjából erről szólt az Index beismerő vallomása.

Írja a 888.hu cikke.

Forrás: 888.hu

A cikk beszámol arról is, hogy több boltot is képletesen fogalmazva szinte kifosztottak Budapest belvárosában, köszönhetően az ellenzéki hisztériakeltésnek; a tartós élelmiszereket megvették, sőt még a vodkák is feltűnően fogynak.

Forrás: Origo

A DK pártlapja megszólalt

A cikk fenti ironikus megállapítása (feltűnően fogynak a vodkák is) apropóján a DK-pártlap ízléstelen, sértő szellemeskedésbe kezdett a cikket szerző, gyermekét váró újságírónő és születendő gyermeke egészségével,

amikor azt írják, hogy "azt inkább nem akarjuk tudni, hogy a hamarosan anyai örömök elé néző Fodor-Horváth Zsófia miért hiányolja annyira a vodkát, hogy a cikk szövegében külön is kiemeli, és képet is közöl a foghíjas vodkáspolcról, mindenesetre az érkező babának jó egészséget kívánunk."

Vagyis, mintha Fodor-Horváth Zsófia nem egy társadalmi jelenségről írt volna, hanem személyes problémájáról, hogy nem jut vodkához.

Nehéz erre mit mondani. Ez a DK hangja, ez Gyurcsány hangja.