Vágólapra másolva!
Az Alapjogokért Központ szervezésében Magyarországra érkezik a CPAC, a legnagyobb amerikai konzervatív konferenciasorozat.  
Vágólapra másolva!

Május végén az Alapjogokért Központ rendezi meg a legnagyobb és legbefolyásosabb amerikai konzervatív seregszemle, a Conservative Political Action Conference első európai eseményét, a CPAC Hungary-t – jelentette be Szánthó Miklós, a Központ igazgatója a Washington D.C. mellett zajló amerikai CPAC zárónapján. Az USA elnöke, Donald Trump beszéde előtt nem sokkal szintén a főszínpadon tartották a rendezvény külföldi partnereinek panelbeszélgetését, többek között Eduardo Bolsonaróval, a brazil konzervatív párt frakcióvezetőjével, ausztrál, japán és koreai meghívottakkal, valamint az American Conservative Union vezetőivel, Matt Schlapp elnökkel, George W. Bush egykori tanácsadójával, valamint Dan Schneider ügyvezető igazgatóval.

Szánthó Miklós Forrás: Alapjogokért Központ

Szánthó Miklós a több ezer fős hallgatóság előtt tartott beszédében úgy fogalmazott, bár néha azt lehet érezni, hogy a globális liberalizmus ereje legyőzhetetlennek tűnik, Európában egy nemzeti-konzervatív ébredés, az USA-ban pedig egy jobboldali-republikánus reneszánsz vette kezdetét. „Bár olykor eltérően közelítünk a problémákhoz, nem csak maga a kihívás, de az értékeink is közösek. A haza szeretete, a nemzet biztonsága, a határok, a család, a házasság és a gyerekek, magának az életnek a védelme – és persze a szocializmus elutasítása". Bár a liberálisok azt állítják, hogy a nemzeti konzervatív erők nemzetközi együttműködése „fogalmilag kizárt", közösen be tudjuk bizonyítani, hogy tévednek – húzta alá a Központ igazgatója. Azért is szervezik meg a nemzetek fontosságát fókuszba helyező CPAC Hungary-t, hogy az óceán két oldalán egyre erőteljesebben megjelenő, földrajzilag egymástól távol lévő, de szellemileg egymáshoz nagyon is közel eső konzervatív trendeket egybecsatornázzák, és azok Budapesten találkozhassanak. „Tegyük újra együtt naggyá a nyugati civilizációt!" – zárta felszólalását Szánthó Miklós.

Forrás: Alapjogokért Központ

Az Alapjogokért Központ álláspontja szerint egyáltalán nem "véletlen", hogy az egyik legnagyobb amerikai konzervatív szervezet első, Európában megrendezésre kerülő konferenciája Magyarországon lesz.

Az immáron tíz éves keresztény-konzervatív korszak az Európai Unió egyik legsikeresebb és a régió legbefolyásosabb országává tette hazánkat.

Az egész magyar jobboldal bátran kiáll a nemzeti érdekért és keresztény identitása mellett; a bátor és kreatív magyar testtartásra alapozva pedig számtalan olyan innovatív gazdasági és társadalompolitikai intézkedés történt, amely iránt a világ konzervatív erői kiemelt érdeklődést tanúsítanak. Feladat pedig ezeknek a sikeres konzervatív politikáknak a bemutatása és "exportja".

Forrás: Alapjogokért Központ

A magyarországi rendezvényre – a magyarok mellett – amerikai, európai és más partnerszervezetek, politikusok, elemzők és újságírók érkeznek majd, hogy megvitassák, hogyan lehet felvenni a harcot az élet egyre több területét uralma alá hajtó globális liberalizmussal szemben. Az ACU mellett a budapesti eseményt az Alapjogokért Központ a Mathias Corvinus Collegiummal együttműködve szervezi meg.