A kormány megerősíti a magyar határ védelmét

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor pénteken telefonon megbeszélést folytatott Erdogan török államfővel, majd összehívta biztonsági kabinetjét. Döntés született arról, hogy megerősíti a kormány a magyar határ védelmét és fokozott figyelmet fordítanak a balkáni migrációs útvonalakon zajló történésekre. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár videóban összegezte a fejleményeket.
Vágólapra másolva!

"Orbán Viktor miniszterelnök pénteken telefonbeszélgetést folytatott Erdogan török elnökkel. A telefonbeszélgetés folyamán áttekintették a törökországi biztonsági helyzetet, különös tekintettel a szíriai helyzetre és a menekültek nagy számára. A török elnök elmondta Orbán Viktornak, a továbbiakban Törökország nem tudja biztosítani, hogy minden migránst feltartóztat a saját területén, így ennek következményeivel egész Európának szembesülnie kell" - mondta a Facebookra feltöltött videójában az államtitkár.

"A telefonbeszélgetést követően Orbán Viktor összehívta biztonsági kabinetjét, ahol áttekintették a biztonsági szolgálatok jelentéseit, és határoztak arról, hogy tovább erősítik Magyarország határainak a védelmét, és további fokozott figyelmet szentelnek a balkáni útvonalon zajló folyamatoknak.
Minden ilyen intézkedés mögött a magyar emberek biztonsága, a magyar határ védelme, illetve az európai határ védelme áll."

- összegzett Kovács Zoltán.