Az szja 1 százaléka idén is felajánlható a Nemzeti Tehetség Programnak

NOVÁK Katalin; PÉLY Barna
Budapest, 2020. február 28. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Törő Ábris és Stomp Bence Áron, a nemzet fiatal tehetségeiért ösztöndíjasai, valamint Pély Barna zenész, a kampány védnöke (b) a Nemzeti Tehetség Program Mert a tehetség számít! elnevezésű, a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásáról szóló kampánynyitó sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2020. február 28-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Novák Katalin azt mondta, idén is felajánlható a személyi jövedelemadó második 1 százaléka a Nemzeti Tehetség Program (NTP) javára. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerint a tehetséges magyar fiatalok támogatása nagyon jó befektetés.
Vágólapra másolva!

Mindannyiunk érdeke, hogy minél több tehetséges magyar fiatalt fedezzünk föl,

– mondta Novák Katalin pénteken egy budapesti sajtótájékoztatón.

Az államtitkár szerint

az 1 százalékos szja-felajánlásokat ugyanakkora összeggel egészítik ki a központi költségvetésből.

A 2019-2020-as tanévben 3,3 milliárd forintból működik az NTP, ebből a pénzből 350 ezer fiatal tehetséget tudnak támogatni.

Novák Katalin és Pély Barna zenész, a kampány védnöke a Nemzeti Tehetség Program Mert a tehetség számít! elnevezésű, a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásáról szóló kampánynyitó sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2020. február 28-án Forrás: MTI/Illyés Tibor

A segítségnyújtás az óvodában kezdődik és az egyetemig tart, kiterjed a tudományok, sportok, művészetek valamennyi területére. A segítségnyújtás formái különbözők: működtetnek tehetséggondozó műhelyeket, adnak ösztöndíjakat, támogatnak versenyeket, egyetemi szakkollégiumokat és tudományos műhelyeket.

- mondta Novák Katalin.

Törő Ábris és Stomp Bence Áron, a nemzet fiatal tehetségeiért ösztöndíjasai Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az elmúlt években megítélt támogatások összege meghaladja a 21 milliárd forintot. A Nemzeti Tehetség Program technikai száma 1823. A program idei 1 százalékos kampányának védnöke Pély Barna zenész.

A szja-bevallás benyújtási határidejéig, május 20-ig lehet rendelkezni az adó 1+1 százalékáról.

Az szja 1 százalékát minden magánszemély felajánlhatja egy regisztrált civil szervezetnek, további 1 százalékát pedig valamely technikai számmal rendelkező vallási közösségnek vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.