Letartóztattak az unokázós csalókat, akik idős emberektől szedtek el milliókat

Vágólapra másolva!
Néhány napja fogtak el a rendőrök egy 22 éves férfit, aki a gyanú szerint két idős embertől több milliót csalt ki az úgynevezett unokázós módszerrel. Az elfogása után házkutatást tartottak nála. A lakása ajtaját apósa nyitotta ki, aki a gyanú szerint másik két idős embertől csalt ki milliókat. Őt is elfogták, ma pedig mind a két férfit letartóztatták.
Vágólapra másolva!

Egy terézvárosi idős asszonytól egy hete másfél millió forintot szerzett meg egy férfi az úgynevezett unokázós módszerrel.

A nyomozók a lefoglalt kamerafelvételek alapján azonosították a csalót, kedden délután egy XVIII. kerületi társasház előtt fogták el, miután pénzt és ékszereket vett át szintén egy idős asszonytól.

A rendőrök a 22 éves budapesti férfinál több mint egymillió forint értékben találtak pénzt és ékszereket.

A nyomozók ezután házkutatást tartottak a lakásán.

A rendőröknek a férfi apósa nyitott ajtót, egy 48 éves martonvásári férfi, akit szintén elfogtak. A gyanú szerint ő is pénzt csalt ki két idős asszonytól úgy, hogy az eddig ismeretlen női társa telefonon felhívta őket, majd magát a lányuknak kiadva közölte, hogy balesetet okozott, és mivel lejárt a kötelező biztosítása, fizetnie kell. A férfi közel hatmillió forintot vett át.

A két férfi letartóztatását néhány perce elrendelte a bíróság - tudtuk meg Rab Ferenctől, az ügyészség szóvivőjétől.