Viharos széllökések miatt adtak ki figyelmeztetést

Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Ma
Hajnalban és reggel többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék: nagyrészt eső, havas eső, de északkeleten és a hegyekben havazhat is. A déli óráktól ÉNy felől határozottan csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap, de DK-en egészen a kora esti órákig lehet eső, zápor. Az ÉNy-i szél nagy területen lesz erős, több helyen viharos (akár 100-110 km/h-s széllökések is lehetnek). 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatással kell számolnunk. Az ÉK-i és a hegyvidéki tájakon reggel téli útviszonyok lehetnek!

Forrás: met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése alapján korábban kiadott másodfokú riasztást visszavonták, így Magyarország területén jelenleg nincs érvényben másodfokú (narancssárga) riasztás.

Korábban az éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében volt érvényben a másodfokú figyelmeztetés. Emellett Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a szél miatt.

Bács-Kiskun és Csongrád megyében zivatarveszély miatt, míg Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyében a havazás miatt is kiadtak elsőfokú figyelmeztetést.

Szombat
A kezdeti napsütést felhősödés követi, de estig nem alakul ki csapadék. Élénk lesz a DNy-i szél. 9-10 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Vasárnap
Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és egyre többfelé várható eső, záporeső. A déli, délkeleti szél megélénkül. 6 és 12 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfő és kedd
Borongós, csapadékos időre van kilátás. Átmeneti szünetekkel többfelé és többször valószínű eső, zápor. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás.