Még a futár szerepét is eljátszotta a szegedi csaló

Vágólapra másolva!
Egy szegedi férfi az interneten árult egy telefont, majd a vevőnek futárszolgálattal küldte el a készüléket. A dobozban viszont nem volt telefon, csak egy töltő. Ezek után a csaló eltűnt, a pénzt nem adta vissza.
Vágólapra másolva!

Egy veszprémi lakos tett feljelentést a rendőrségen január 27-én, mert korábban az interneten megegyezett egy férfival, hogy megveszi tőle a hirdetett telefonját 120 ezer forintért. A telefont a megbeszéltek szerint egy futárszolgálat vitte volna ki a vevőnek január 15-én.

Aznap viszont mindenféle értesítés nélkül a futár egyszer csak megjelent a vevő házánál, odaadta a csomagot, a pénzt átvette majd elhajtott a furgonjával.

A csomagban viszont nem volt telefon, csak egy töltő. Egyből hívta az eladót a férfit, aki azt mondta, hogy tévedés történt, összecserélhettek két csomagot, de ő visszaszerzi a telefont és újra elküldi. Ez viszont már nem történt meg, és a férfit nem lehetett elérni sehogy.

A nyomozás során kiderült, hogy egy 28 éves szegedi férfi a csaló, akit az otthonában kihallgattak.

Az is kiderült, hogy a férfi nem bízott meg semmilyen futárszolgálatot, hanem egy kölcsönkért teherautóval ő maga vitte el a csomagot Veszprémbe.

A férfi ellen csalás miatt indult eljárás.