Ennyi pénzt, és ezeket az ékszereket találták a csalónál – fotó

Vágólapra másolva!
Telefonos csaló bandát fogtak el a rendőrök. Azt hazudták a felhívottaknak, hogy nyertek, de ahhoz, hogy a pénzt megkaphassák, meg kell adniuk az adataikat. Persze senkinek sem küldtek pénzt, ellenben az adatokkal drága telefonokat vettek. Többmilliós kárt okoztak a csalók.
Vágólapra másolva!

Egy 30 éves férfi a 24 éves ismerősével közösen 2017 októberétől visszatérően hívott fel véletlenszerűen kiválasztott telefonszámokat. Az egyik mobilszolgáltató munkatársának adták ki magukat, és

azt állították, hogy a cég nyereményjátékában kisorsolták a hívásokat fogadókat.

Forrás: Police.hu

A nyeremény kézbesítéséhez elkérték az érintettek adatait, melyekkel egyikük felesége, egy 28 éves nő előfizetési szerződéseket kötött online, illetve részletfizetéssel nagy értékű telefonokat rendelt. A készülékeket kiszállító csomagküldő szolgálat egyik kézbesítője, egy 25 éves vésztői férfi a csomagokat nem azok tényleges címzettjei részére, hanem vagy a 28 éves nőnek, vagy egy 29 éves férfinak adta át.

Forrás: Police.hu

A telefonokat aztán egy budapesti üzletben adták el, persze a hiteleket nem törlesztették.

A nyereményjátékra történő hivatkozással felhívottak közül hatnak a bankkártya adatait is megszerezték, melyekkel webshopokból vásároltak összesen közel kétmillió forint értékben, míg további egy főt megtévesztéssel több mint százezer forint átutalására vettek rá.

A nyolc megyét érintő ügyben összehangolt akció keretében 2018-ban egy rejtekhelyül szolgáló budapesti lakásban fogták el a csalássorozat elkövetőit, míg a csalásból származó telefonokat felvásárló 48 éves férfit és a 29 éves nőt a munkahelyükön kapták el. Csalás miatt indult ellenük eljárás.

Forrás: Police.hu

A mobilszolgáltatónak okozott kár több tízmillió forint. A házkutatáskor kocsit, ékszereket, műszaki cikkeket, órát, parfümöket, márkás ruhákat, cipőket és retikülöket foglaltak le a nyomozók, melyeket a bűncselekmények útján megszerzett pénzből vásárolt a 28 éves nő.
Az ügyben napokon belül vádat emelhetnek.