Kórházba vittek egy magyar nőt Bécsben, koronavírus gyanújával vizsgálják

Vágólapra másolva!
Ahogy arról kedden az Origo is beszámolt, Ausztriát (és Horvátországot) is elérte a koronavírus. Egy magyar nő pedig Facebook-oldalán számolt be arról, hogy Bécsben a Kaiser-Franz-Josef kórházban vizsgálják, hogy megfertőződött-e.
Vágólapra másolva!

A hölgy kedd délután azt írta, hogy néhány óra múlva lesz végeredmény, addig a szobájában várakozik.

Panaszai nem múlnak, és nemrég járt Velencében, illetve előtte Antwerpenben a Kínai Újév fesztiválon, Madridban és Frankfurtban is, több repülőtéren, ezért a helyi orvosok karantént rendeltek el a további vizsgálatokig. Jelenleg is tart a 4-5 órás kivizsgálás, melynek eredményét holnapra ígérték - írta az Utazómajom.hu.

A nő több mint két hete utazott haza Olaszországból, néhány nappal később pedig elkezdett köhögni, ami sehogy sem akart megszűnni. Azóta többször is volt orvosnál, kapott antibiotikumot, de napokon keresztül magas lázzal feküdt otthon - írja a PestiSrácok.

A nőt pénteken és hétfőn is hazaküldte az orvos, hiába mondta neki, hogy nincs jól. Kedden reggel felhívta a központi számot, és elmondta a tüneteit:

pénteken elájult, rázza a hideg és két hete köhög.

Mentőt küldtek érte, és azt mondták neki, hogy olyan ruhákat pakoljon össze, amiket nem sajnál, mert azokat meg kell semmisíteni, ha koronavírussal diagnosztizálják. A nő azt mesélte, tetőtől talpig beöltözött mentők jöttek, és már az otthonában megmérték a lázát és a lakás hőmérsékletét is.

A kórház előtt később két órát kellett a mentőautóban ülnie, mert a pályaudvarról is több fertőzésgyanús embert hoztak be. Jelenleg a bécsi Ferenc József Császár Kórházban fekszik egy modern, négyágyas szobában egyedül.

Az első EKG-vizsgálat normális értékeket mutatott, délután mintát is vettek tőle, aminek várhatóan holnap délutánra lesz meg az eredménye.

A Bécsben élő nő arról is beszámolt az Indexnek, hogy decemberben Kínában járt, míg januárban Antwerpenben, Madridban és Frankfurtban is megfordult. Rajta kívül még több embert is kórházban kezelnek koronavírus gyanújával, Innsbruckban két fiatal férfinál pedig már megállapították a betegséget.