Nyugdíjas házaspárhoz tört be egy tinédzserbanda, a férfit meg is ölték

Vágólapra másolva!
Az ügyészség gyilkosság és fegyveres rablás miatt emelt vádat egy fiatalokból álló, héttagú csoport ellen, akik tavaly tavasszal betörtek egy idős házaspárhoz, melynek férfi tagját vascsővel ütötték le, ezután ételt és pénzt vittek magukkal közel 50 ezer forint értékben.
Vágólapra másolva!

Az öt kamaszfiú két szintén kiskorú lánnyal megtudta, hogy Hajdúhadházon egy idős házaspár nagy mennyiségű élelmiszert, édességet és cigarettát tart otthon, amit a helyieknek eladnak. Ők is rendszeresen vásároltak tőlük, így azt is tudták, hogy pénzük is van.

Május 8-án a hét fiatal közül két fiú elmentek a házukhoz, majd egyikük úgy tett, mintha vásárolni akarna, becsengetett, ezalatt társa a kerítésen át bemászott az udvarra. A csengetésre az idős férfi kiment a kapuhoz, mire az udvaron tartózkkodó fiú fejbe vágta őt egy vascsővel. A férfi az ütéstől megtántorodott, de megpróbált védekezni, egy karót próbált magához venni, mire a két fiú megijedt, és elmenekültek.

Néhány nap múlva ismét próbálkoztak, ekkor további öt társuk is velük volt. Felosztották egymás között a feladatokat, megegyeztek, hogy a két lány, és a fiúk közül ketten a ház környékén fognak figyelni, egyikük a ház előtt várakozik, míg hárman megpróbálnak bejutni a házba.

Este elmentek a házhoz, és

három fiú bemászott a kerítésen, mire a kutyák ugatni kezdtek. Az idős férfi felriadt a zajra, ezért kimet a ház elé, és a kapu felé indult. Ekkor az udvaron lévő három fiú a náluk lévő fakaróval és vascsővel többször fejbe vágták, mire az idős férfi a földre esett. Ezután toább verték, majd az egész testét összerugdosták.

A férfi ütlegelése után az egyik fiú kiszaladt az utcára, míg két társa bement a házba, ahol az idős, mozgássérült asszonytól pénzt követeltek.

Az asszony ijedtében elárulta nekik, hogy a konyhaasztalon van, ezért

a támadók bementek a konyhába, és elvették az ott talált 5000 forintot. Ezután átkutatták az egész házat, és találtak még 6000 forintot, amit szintén zsebre tettek, majd két kartondobozt megtöltöttek édességekkel, cigarettával és energiaitalokkal, majd elmenekültek.

Ezután egy lakatlan házban találkoztak, ahol megosztoztak a zsákmányon. A rendőrök itt találtak rájuk. A lopott ételek egy részét lefoglalták, és visszaadták a nyugdíjas nőnek, ezáltal a közel 50 ezer forintos kár részben megtérült.

Az idős férfi a támadás miatt

fején és mellkasán olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett megmenteni az életét.

Az ügyészség gyilkosság, illetve fegyveres rablás miatt emelt vádat ellenük, és börtönbüntetés, vagyonelkobzás, illetve közügyektől való eltiltás kiszabását javasolta számukra.