A legrégebbi zsidó szervezet ismét nemzetközi konferenciát szervez Budapesten

Vágólapra másolva!
Vadász Magda, a B'nei B'rith Budapest Páholy alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában a szervezet második nagyobb szabású nemzetközi konferenciájáról, annak előkészületeiről beszélt.
Vágólapra másolva!

A B'nai B'rith Budapest Páholy ismét megszervezi nemzetközi konfrenciáját, amelyen az Európai Unióból várnak vendégeket. Mint azt Vadász Magda elmondta, mostani lesz a szervezet második nagy konferenciája, hiszen a V4-es tagországok küldöttei számára már szerveztek hasonló eseményt az 1990-es évek közepén. Akkor határozták el, hogy a térség képviselői minden évben találkoznak, voltak rendezvények már Prágában, Pozsonyban, Kassán, Budapesten.

A B'nei B'rtih Budapest Páholy három évvel ezelőtt egy nagyobb szabású konferenciát rendezett a magyar fővárosban, sok résztvevővel, akik már akkor elmondták, nagy örömmel jöttek Budapestre, hiszen Közép-Kelet-Európa legnagyobb zsidó közössége él itt. Erre a rendezvényre, ahogy az ideire is ellátogat a B'nei B'rith európai és izraeli vezetősége is, ami eddig ritkán fordult elő.

A B'nei B'rithről azt jegyezte meg Vadász Magda, hogy ez a legrégibb zsidó szervezet, hiszen 1843-ban New Yorkban alakult meg, céljuk az ismeretek terjesztése, valamint küzdenek az antiszemitizmus ellen. A szervezet nemzetközi vezetése folyamatosan kér információkat a budapesti páholytól a hazai zsidóság helyzetét illetően, az antiszemitizmusról, mint azz az alelnök hozzátette, a hazai vezetők az igazat közlik, azaz csak pozitívan tudnak nyilatkozni az itthoni állapotokról.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.