A viharos szél után kisüt a nap

Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Ma
Hajnalban még több helyen lehet eső, majd - a nagy területen viharos (60-100 km/h) északnyugati szél hatására - csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Erős hidegfronti hatás érvényesül. Vas, Zala és Fejér megye egyes járásaira, illetve Pest megye területére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a szél miatt. Délután 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedd
Eleinte napos, gyengén felhős időre számíthatunk, majd megnövekszik a felhőzet, és estétől nyugat felől eső, zápor előfordul. Élénk lesz a délnyugati szél. 10 és 17°C közé erősödik a nappali felmelegedés.

Szerda
Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, záporeső. A csapadékos időben visszaesik a hőmérséklet: délután már csak 5-11 fok ígérkezik. A nap második felétől egyre jobban megerősödik az ÉNy-i szél.

Csütörtök
A viharossá fokozódó szél hatására szakadozik a felhőzet, de zápor, vagy hózápor előfordulhat. A csúcsérték 7 fok körül alakul.

Péntek és szombat
Változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, de számottevő csapadék nem valószínű. Az élénk délnyugati szél ismét melegebb levegőt hoz: pénteken 12, szombaton már 15 fok is lehet.