Nemzetbiztonsági okok miatt bejelentést tettek a Gyöngyöspatával kapcsolatos tüntetés miatt

2020.02.23. 12:04

Lapunk Setét Jenővel foglalkozó cikke nyomán bejelentést tettek az Alkotmányvédelmi Hivatalnál a vasárnapi, a gyöngyöspatai kártérítési perek miatt szervezett tüntetés miatt - derül ki az Origo birtokába jutott dokumentumból. Mint ismert, a megmozdulás mögött szinte kizárólag Soros György hazai szervezetei állnak.

Tényi István szerint a cikkben leírtak arra engednek következtetni, hogy külföldről finanszírozott szervezetek próbálnak beavatkozni Magyarország politikai rendszerébe.

Tényi bejelentésében arra kérte a szervet, hogy 

nemzetbiztonsági szempontból vizsgálja ki a megmozduláson részt vevő, külföldről finanszírozott és támogatott szervezetek tevékenységét.

Nemzetbiztonsági szempontból vizsgálnák a hazai Soros-szervezetek tevékenységétForrás: AFP/Fabrice Coffrini

Ahogy beszámoltunk róla, a tüntetés egyik főszervezője Setét Jenő roma jogi aktivista, de mögötte felsorakozik Soros György hazai hálózatának javarésze is. 

Setét szervezetének, az Idetartozunk Egyesületnek alaptőkéjét az amerikai milliárdos alapítványa, az OSF adta. A 2017 tavaszán bejegyzett roma jogvédő szervezet létrejöttét ráadásul Sorosék egyik pályázata biztosította. 

A szervezők között felbukkan Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), az Idetartozunk Egyesület és a Szabad Bíróság! Szabad Gyöngyöspata!, az Amnesty International Magyarország, az 1 Magyarország Kezdeményezés, az Autonómia Alapítvány, valamint a SZOCSOMA és a Főnix Mozgalom

A Karácsony Gergely vezette Párbeszéd vasárnap egy posztban jelezte, hogy képviselőik csatlakoznak a megmozduláshoz. A főpolgármester egyébként már pénteken az eseményen való részvételre buzdította támogatóit.

KAPCSOLÓDÓ CIKK