A csörögi romák kártérítésének kiharcolásában is Soros szervezete segített - videó

Soros György
Hungarian-born US investor and philanthropist George Soros delivers a speech on the sideline of the World Economic Forum (WEF) annual meeting, on January 24, 2019 in Davos, eastern Switzerland. - Billionaire investor George Soros said, on January 24, 2019 that Chinese President Xi Jinping was "the most dangerous enemy" of free societies for presiding over a high-tech surveillance regime. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
A csörögi romák jogi képviseletét ugyanaz az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány látta el, mint Gyöngyöspatán - írja a Hír TV. Rendszerszintűnek látszik az államot megkárosító pereskedés: Soros szervezete áll a középpontban.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány egy tucat pert indított a vélt szegregáció miatt. Céljuk nem titkoltan a magyar állam elleni perek elindítása, és későbbi megbüntetése.

Az Origo írta meg elsőként, hogy a gyermekvédő szervezet kezdeményezett jogi eljárást a gyöngyöspatai ügyben. Mint írásunkból kiderült: legfőbb támogatójuk a Soros Alapítvány és a Budapesti Nyílt Társadalom Intézet - Open Society Institute. A napokban pedig arról számoltunk be, hogy az elmúlt közel húsz évben több tízmillió forinttal segítette az amerikai milliárdos két szervezete a kártérítési pereket kezdeményező CFCF-et.

Január végén érkezett a hír, miszerint a Pest megyei Csörög település egykori cigány diákjai - a gyöngyöspatai történésekhez kísértetiesen hasonló menterend alapján - "oktatási szegregáció" miatt kártérítést kaptak. Csakhogy a Hír TV vasárnapi híradójának

több, az osztályba járó egykori diák is tagadta, hogy elkülönítve oktatták volna őket.

Szavaikból az derült ki, hogy nem volt szegregált a csörögi osztály, és egybehangzóan azt állították, hogy romák és nem romák együttesen tanultak.