A csörögi romák kártérítésének kiharcolásában is Soros szervezete segített - videó

2020.02.23. 11:34

A csörögi romák jogi képviseletét ugyanaz az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány látta el, mint Gyöngyöspatán - írja a Hír TV. Rendszerszintűnek látszik az államot megkárosító pereskedés: Soros szervezete áll a középpontban.

Az elmúlt években az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány egy tucat pert indított a vélt szegregáció miatt. Céljuk nem titkoltan a magyar állam elleni perek elindítása, és későbbi megbüntetése.

Az Origo írta meg elsőként, hogy a gyermekvédő szervezet kezdeményezett jogi eljárást a gyöngyöspatai ügyben. Mint írásunkból kiderült: legfőbb támogatójuk a Soros Alapítvány és a Budapesti Nyílt Társadalom Intézet - Open Society Institute. A napokban pedig arról számoltunk be, hogy az elmúlt közel húsz évben több tízmillió forinttal segítette az amerikai milliárdos két szervezete a kártérítési pereket kezdeményező CFCF-et.

Január végén érkezett a hír, miszerint a Pest megyei Csörög település egykori cigány diákjai - a gyöngyöspatai történésekhez kísértetiesen hasonló menterend alapján - "oktatási szegregáció" miatt kártérítést kaptak. Csakhogy a Hír TV vasárnapi híradójának 

több, az osztályba járó egykori diák is tagadta, hogy elkülönítve oktatták volna őket.  

Szavaikból az derült ki, hogy nem volt szegregált a csörögi osztály, és egybehangzóan azt állították, hogy romák és nem romák együttesen tanultak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK