A Liszt Ferenc repülőtéren is felkészültek az észak-olaszországi járatok szűrésére

Budapest Airport koronavírus intézkedések
Vágólapra másolva!
A hatósági döntésnek megfelelően a Budapest Airport megkezdte az észak-olaszországi tartományokból érkező utasok testhőmérséklet-mérését a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az első két ilyen járat Trevisóból és Bergamóból jött, egyik utasnál sem mértek magas testhőmérsékletet.
Vágólapra másolva!

A legbiztonságosabb eredményekhez már beszereztek egy hőkamerát, a napokban pedig kibérelnek majd még egyet. Ezenfelül a Budapest Airportnak százmillió forintos nagyságrendű felszerelése és eszköze van, amivel képes ellátni a rá vonatkozó előírásokat, és támogatni tudja a hatóságok munkáját.

A repülőtér-üzemeltetőnek jelentős készlete van a szükséges védőfelszerelésekből (védőruhák, kesztyűk, maszkok, cipővédők stb.) és a fertőtlenítéshez szükséges anyagokból, eszközökből, továbbá biztosítani tudja a megfelelő elkülönítő helyiségeket is.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Budapest Airport folyamatos kapcsolatot tart fenn a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK), valamint Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztályának (BFKH NFO) repülőtéri népegészségügyi kirendeltségével, hogy elrendelés esetén a rendkívüli óvintézkedéseket haladéktalanul be tudja vezetni a repülőtéren.

A mai hatósági intézkedés elrendelése után a Budapest Airport két órán belül biztosította az ellenőrzéshez szükséges erőforrásokat, hogy már az első érintett járatnál is maradéktalanul eleget tudjon tenni a hatósági előírásoknak.

Az Észak-Olaszországból érkező utasok szűrését is a kínai járatokhoz hasonló módon a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság irányítása mellett a Budapest Airport szerződött egészségügyi szolgáltató partnere végzi – írja közleményében a Budapest Airport.