Összehangolt támadást indított a Soros-birodalom az új alaptanterv ellen is

2020.02.23. 11:15

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy a Társaság a Szabadságjogokért nevű hazai Soros-szervezet intenzív támadást indított az Nemzeti Alaptanterv ellen, és egy külön bejegyzésben arra bíztatta a pedagógusokat, hogy ne alkalmazzák az új Nat-ot, azaz jogvédőként egy jogszabály megkerülésére buzdítottak. De arról is írtunk, hogy egy pécsi rendezvényen a gyerekek részvételével történő sztrájkolásra is bíztatott a TASZ jelenlévő képviselője. A TASZ mellett egy másik hazai Soros-szervezet, az Amnesty International is felszólalt az új Nat ellen, legutóbbi elemzésükben azért kritizálták, mert szerintük az kvázi szófogadó alattvalókat teremt, holott épp az állampolgári ismeretek átadásával a gyerekek tudásának bővítése a célja a kormánynak. Ebből is jól látszik, hogy a hazai Soros-birodalom összehangolt támadást indított az új Nemzeti Alaptanterv ellen.

Az Amnesty International is a TASZ-hoz hasonlóan intenzíven támadja az utóbbi időben az új alaptantervet. Néhány napja közzétett állásfoglalásukban, ugyan maguk is előrelépésnek ismerik el, hogy bevezetik az Állampolgári ismeretek tárgyat,  azonban az mégsem jó, mert szerintük az "szófogadó állampolgárokat" akar nevelni, és szerintük nem tanítja meg a tanulókat a kritikus gondolkodásra. "A diák nem aktívan vesz részt ebben a tanulási folyamatban, hanem úgy, hogy megtanulja, hogy a Nat szerzői szerint milyen a „jó állampolgár" - írja az Amnesty tanulmánya.

Helsinki Bizottság, TASZ és Amnesty-logóForrás: Origo

Az Amnesty International amellett, hogy több ízben támadta a Facebookon a Nat-ot, képviseltette magát azon a pécsi rendezvényen, amelyről az Origo megírta, hogy az ott jelenlévő Zeller Judit, a TASZ jogásza kifejtette, hogy a gyerekek részvétele a tüntetésen teljesen elfogadható: "Abszolút lehet azon gondolkodni, hogy a gyerekek teljes részvételével, a kiskorúak teljes részvételével lehet ezt az egészet lejátszani."

Az Amnesty képviseletében Beöthy Ádám elmondta Pécsen, hogy szerinte az állampolgárnak az a dolga, hogy kritikusan gondolkodjon, az iskolának pedig erre kéne nevelni a fiatalokat. 

Forrás: Facebook

Mint többször beszámoltunk róla, a Soros-szervezetek a gyöngyöspatai ügy miatt is támadják a kormányt, emiatt vasárnapra tüntetést is szerveztek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK