Philippe de Villiers: Soros Györgynek sokkal nagyobb a hatalma, mint Emmanuel Macronnak

Soros György, Soros Alexander
Vágólapra másolva!
Philippe de Villiers-t, a Puy du Fou (Franciaország történelmét bemutató, híres tematikus park) alapítóját egy évvel ezelőtt összeesküvéssel vádolták, mert meg merte említeni a milliárdos, Soros György zűrös kapcsolatait az Európai Unióval. A most 71 éves, jobbközép politikus sokáig volt parlamenti és uniós képviselő is, sőt elnökjelölt. Jacques Chirac mellett kulturális államtitkár volt, egyébként történész, és rendkívül sok, sikeres könyv szerzője. Járt Magyarországon, Orbán Viktor miniszterelnök is fogadta.
Vágólapra másolva!

Philippe de Villiers, a Les Valeurs Actuelles e heti számában arról a kutatásról beszél, amely felfedi, mekkora befolyást gyakorol Soros György hálózata (Open Society Foundations - Nyílt Társadalom Alapítványok) az Emberi Jogok Európai Bíróságára.

Philippe de Villiers

De Villiers már az Európai Unió alapító atyáiról szóló legutóbbi könyvében is méltatja Gregor Puppinck bátorságát, akinek kutatására támaszkodva kijelenti, hogy ma „az OSF nagyobb hatalommal bír, mint maga Franciaország".

„A Les Valeurs Actuelles (VA) legutóbbi tanulmánya több mint figyelemre méltó. Hihetetlen bátorságról tanúskodik Grégor Puppinck kutatási jelentése, írta.

Tavaly márciusban, utolsó könyve, a J'ai tiré sur le fil du mensonge et tout est venu (Meghúztam egy hazugságszálat, és utána jött az egész - ebben a könyvben egyébként szerepel egy interjú Orbán Viktorral is) megjelenése előtt néhány nappal, Párizsban a Rotonde étterem emeleti asztalánál ülve a Puy du Fou alapítója kifejtette az Európai Unió alapító atyáiról írott könyvének érvrendszerét. A történet főszereplője Jean Monnet, akinek napjainkban Soros György a kortárs alteregója.

Soros György és fia, Alexander Soros Forrás: Facebook

A következő kérdést tették fel akkor a szerzőnek, utalva arra, hogy De Villiers ezt írta: amikor Soros György Emmanuel Macrontól akar valamit, még azelőtt megkapja a választ, mielőtt feltenné a kérdést.

A válasz ez volt:

Kicsivel később, kifejtve, miért is veszélyes az amerikai milliárdos, a volt európai képviselő így folytatta: „(Soros) Teljesen beszivárgott az Európai Parlamentbe."

„Soros brüsszeli beceneve: „marionett mester".

Nem egészen egy évvel később a VA egy kutatást tett közzé, amely alátámasztotta azokat a felvetéseket, melyeket akkoriban „összeesküvésnek" címkéztek – anélkül, hogy bármilyen érvet megpróbáltak volna felhozni ellenük.

Villiers-t nem lepték meg a VA értesülései, melyek azt igazolták, hogy Soros György – civil szervezeteinek hálózatán, az Open Society Foundationsön keresztül – hogyan szivárgott be az EJEB-be (az Emberi Jogok Európai Bíróságába): Ez az ember, Soros György, aki manipulálja az Emberi Jogok Európai Bíróságát, nem áll meg itt. Ő maga mondta mosolygó arccal:

Ő a világ legfőbb lobbistája. Jelentős hatalommal rendelkező lobbista: Az európai testületekbe való bejutás egyszerűsége annak köszönhető, hogy Európát a globalizált magánérdekek irányítják" - magyarázza Philippe de Villiers. Ezért az Open Society Foundations nagyobb hatalommal rendelkezik, mint egy olyan ország, mint Franciaország.

Soros György sokkal nagyobb hatalommal bír, mint Emmanuel Macron.

Ezenkívül a Brüsszelben ráragadt becenév is önmagáért beszél: „marionett mester". Hogyan lehetne összefoglalni az OSF által terjesztett ideológiát? Soros György terve az – folytatja Chirac egykori államtitkára –, hogy elősegítse a csendes kozmopolita forradalmat. Hozzánk is el akarja hozni a „me society"-t, az „én-társadalmat". A totális egyén, aki úgy érzi, hogy szabadabb, mint bármikor, miközben tökéletesen aláveti magát a piac propagandájának. Így ez a szerencsétlen kisember bekapcsolja magát az atomizált tömegek magányába. Soros szerint mindent le kell építeni. Olyan világot akar, amely mentes a történelem és a sors adta közösségektől, hogy elérje a tiszta jogok alaktalan terét, melyben elvont egyének élnek. Zsenialitása abban áll, hogy képes volt létrehozni egy olyan befolyásgalaxist, amely sikeresen hatott az ideák világára, így aztán ő diktálja az európai politikai napirendet. A mögöttes tudatalatti program a következő: a nyugati civilizáció határainak felrobbantása; a fizikai határ és az antropológiai határ lebontása. Kicserélhető, gyökértelen, elköteleződés nélküli nomád ember létrehozása. Soros könnyen porladó embereket akar gyártani.