Bajkai István: Orbán Viktor a jövőre vonatkozólag is ismertette az elképzeléseit

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője beszélt a miniszterelnöki évértékelőről, annak a jövőre vonatkozó gondolatairól a Heti Tv Pirkadat című műsorában.
Vágólapra másolva!

A kormányfő évértékelője kapcsán a politikus elmondta, a beszéd nem csak egy összegzés volt, hanem Orbán Viktor miniszterelnök úr a jövőre vonatkozólag is ismertette az elképzeléseit, mint megjegyezte, ez egy rendkívül fontos, történelmi ívű beszéd volt. A miniszterelnök kiemelte, hogy az elmúlt száz évet, azokat a tragikus eseményeket, amelyeken a magyarság átment, nem sok nép bírta volna ki, elsősorban azt a törést, amit Trianon okozott.

Bajkai István is megerősítette a kormányfő szavait, amikor azt emelte ki, hogy – szerénytelenség nélkül – a polgári kormányzásnak köszönhetően az elmúlt száz évből a 2010-től eltelt 10 év volt a legsikeresebb. Ez az összegzés adta meg a jövőre vonatkozó elképzelések alaphangját, azt látni kell – fűzte hozzá a képviselő, a Fidesz-KDNP kormányzás békét, biztonságot és stabil fejlődést adott, ez vitathatatlan, hiszen ezt a tények és az adatok igazolják. Azonban ez nem tölti el önelégedettséggel a kormányt, hiszen ezt a nagyszerű eredmény a nagyon sokat dolgozó magyar embereknek köszönhetjük. A tíz év alatt sikerült egy a válságban lévő, szinte a teljes fizetésképtelenség határán lévő országból egy elismerésre méltó erős gazdaságot fel- és újjáépíteni.

Bajkai István a miniszterelnöki beszédnek a jövőre vonatkozó részéből a klímavédelmi akciótervet emelte ki, hozzátéve, nem szólamokról van szó, hiszen a zöld gondolkodás az elsőrangúvá válik majd például a parlamenti törvénykezésben is. Már a szaktárcák dolgoznak az előterjesztéseken, majd ezek bekerülnek a különböző bizottságok elé. Példaként hozta fel azt a politikus, hogy Magyarország a megújuló energia termelését nagyságrendekkel fogja növelni, persze eddig is jelentős eredményeket ért el az ország ebben a tekintetben. Ez fog odáig vezetni, hogy Magyarország karbonsemlegességi tevékenysége egy évtizeden belül nagyságrendekkel fog növekedni. Sokan tettek eddig ehhez is hozzá, például az előző erzsébetvárosi önkormányzat is, ahol Bajkai István alpolgármester volt, amelyik elsőként indította el az ingyenes elektromos önkormányzati taxiszolgáltatást a kerületben élők számára.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.