Tizenhét migránst fogatak a rendőrök Békés megyében

államhatár, határ, migráció, határsértés
Vágólapra másolva!
Békés megyében 17, Csongrádban 20, míg Bács-Kiskun megyében 35 illegális migránst fogtak a rendőrök az elmúlt 24 órában.
Vágólapra másolva!

Békés megyében, Kisdombegyház külterületén, 5 óra 30 perc körül

elfogtak a rendőrök tizenhét határsértő migránst.

A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat.

Csongrád megyében húsz migráns akart bejutni az országba. A rendőrök egy cseh férfi ellen embercsempészés miatt büntetőeljárást indítottak.

Február 20-án 0 óra és 24 óra között

hét esetben, összesen húsz határsértőt tartóztattak fel

Röszke, Mórahalom, Szeged és Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak szír és afgán állampolgárnak vallották magukat.

Az egyenruhások továbbá február 20-án 2 óra körül Szeged külterületén igazoltattak egy külföldi honosságú személyautót, amelynek cseh állampolgárságú sofőrje a megalapozott gyanú szerint nem sokkal korábban két szír migránsnak nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

Forrás: police.hu

A nyomozók a férfit előállították a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol

embercsempészet megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás.

Kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették, és az illetékes ügyészségen előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek

nyolc esetben összesen harmincöt migránst tartóztattak fel

Hercegszántó közigazgatási területén és Tompa Közúti Határátkelőhelyen. Az illegális migránsok szír, palesztin és afgán állampolgárnak vallották magukat.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány Katymár külterületén további két migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.