Újbuda DK-s vezetése 40 százalékkal csökkentené a szociális támogatásokat

Vágólapra másolva!
A tervezett 425 millió forint helyett mindössze 268 millió forintot különítene el szociális támogatásokra a XI. kerületi önkormányzat - derül ki a kerület honlapjára kitett, László Imre DK-s polgármester neve alatt futó költségvetési előterjesztésből. Ha a képviselő-testület a javaslatot elfogadja, akkor a tervezetthez képest 40 százalékkal csökkenne a támogatások mértéke. Mint ismert, a városháza közel hárommillió forintot szórt el a polgármesteri hivatal évindító bulijára.  
Vágólapra másolva!

A héten az újbudai önkormányzat közzétette a 2020-as költségvetés rendelettervezetét. A Blogstar vette észre, hogy "az önkormányzati szociális támogatások sorban" mindössze 268 millió forint szerepel. Ez komoly változtatásnak számít: az előző városvezetés ugyanis még 425 millió forinttal kalkulált. Magyarán

a DK-s vezetésű önkormányzat a tervezetthez képest 40 százalékkal csökkentené a szociális támogatásokat az idei évre.

Ez két szempontból is érdekes:

  • az előterjesztések szerint az önkormányzat anyagi helyzete stabilnak tűnik, hiszen a növekvő bevételek mellett a fővárosi forrásmegosztásból több mint egymilliárd forintot kap a kerület. A szabad pénzmaradványa pedig meghaladja az egy milliárd forintot.
  • ha ezt valóban megteszi a balliberális képviselő-testület, akkor azzal veszélybe kerülhet az ellátás biztonsága.

Újbuda hivatalos oldalán elérhető információk szerint jövő hét csütörtökön ülésezik a balliberális többségű képviselő-testület, ahol minden bizonnyal erről a javaslatról is szavaznak majd.

Megnyirbálná a kerületi polgárok szociális támogatását László Imre, Újbuda DK-s polgármestere Forrás: Picasa

A napokban számoltunk be róla, hogy közel hárommillió forintot költött az újbudai önkormányzat a polgármesteri hivatal évindító rendezvényére. Mint ismert, László Imre a hivatal 300 dolgozóját vendégelte meg közpénzből.

A XI. kerületi képviselő-testület legsürgősebb döntéseinek egyike pedig az volt, hogy megduplázták az alpolgármesterek számát: amíg az előző ciklusban két helyettes segítette a fideszes Hoffmann Tamás munkáját, októbertől ez a szám négyre emelkedett László Imre mellett. Novemberben pedig azzal került be az új városvezetés a hírekbe, hogy több millió forint értékben bízta meg azt a Csányi és Zala ügyvédi irodát, amelyikkel Molnár Gyula, volt MSZP-s polgármester is szerződött.