Liget Budapest - Több mint 50 ezren írták alá a petíciót a projekt megmentéséért

Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ
Budapest, 2019. május 10. A Városliget Zrt. által 2019. május 14-én közzétett látványterv a Liget Budapest Projekt keretében elkészült Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) épületéről a Városliget melletti Szabolcs utcában, az egykori kórház területén. A 37 ezer négyzetméteres épületegyüttesben világszínvonalú restaurátor-műhelyek, műtárgyraktárak, kutatószobák és irodák mellett helyet kapott a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet és egy látogatóközpont is. Az új intézmény a Néprajzi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria több mint háromszázezer műtárgyának megőrzéséhez és tudományos feldolgozásához biztosít európai szinten is egyedülálló hátteret. A nagyközönség pedig hamarosan birtokba vehet egy új, 13 ezer négyzetméteres közparkot az intézmény területén belül, amely nyitvatartási időben várja a látogatókat. MTI/Narmer Építészeti Stúdió
Vágólapra másolva!
Több mint 50 ezren írtak alá egy október végén elindított internetes petíciót, amelynek célja a Liget Budapest Projekt megmentése - közölte a szerdai Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A peticiok.com oldalon megtalálható kezdeményezést szinte minden kontinensről támogatták. Több mint négyszáz településről érkeztek aláírások, New Yorkból, Londonból, Székelyudvarhelyről és Szabadkáról is - emelte ki a lap.

A kezdeményező azt akarja elérni, hogy maradéktalanul megvalósuljon a Liget Budapest Projekt.

A felhívás szövege szerint a főváros új vezetése meg akarja akadályozni az utóbbi száz év legnagyobb kulturális fejlesztését, a lebontott Petőfi Csarnok helyén az Új Nemzeti Galéria, a korábbi Közlekedési Múzeum területén pedig a Magyar Innováció Háza megépítését.

A kezdeményező ezért arra kéri a kormányt, hogy tegyen meg mindent a Liget Budapest Projekt "megmentéséért", vigye véghez következetesen eredeti elhatározását - olvasható a Magyar Nemzetben.